English Home
Εκδηλώσεις Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Αρχείο Εκδηλώσεων Πανεπιστημίου ΘεσσαλίαςΒόλος 18/1/2018

Το βιβλίο του Αμερικανού καθηγητή Ιστορίας Paul Boyer, “Ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών. Μία σύντομη εισαγωγή», των εκδόσεων του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, σε ελληνική μετάφραση από τον εκδοτικό οίκο «Θύραθεν», θα παρουσιάσουν την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου στο κτήριο του τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (Αίθουσα Β1, 28ης Οκτωβρίου 78, Βόλος), ο καθηγητής Μιχάλης Ζουμπουλάκης, ο καθηγητής Θεοδόσης Καρβουναράκης, η αναπληρώτρια καθηγήτρια Ιωάννα Λαλιώτου και ο επίκουρος καθηγητής Ανδρέας Στεργίου. Το βιβλίο – που εξαντλήθηκε και επανεκδόθηκε – αποτελεί μία συνοπτική αλλά εμπεριστατωμένη και αντικειμενική επισκόπηση της ιστορίας των Ηνωμένων Πολιτειών που δίνει τη δυνατότητα στον αναγνώστη, μέσω της γνωριμίας του με την ιστορική εμπειρία της χώρας, να κατανοήσει τον χαρακτήρα της, την παγκόσμια σημασία της και τον τρόπο που λειτουργεί. Οι πτυχές που συνθέτουν το αμερικανικό φαινόμενο, κοινωνία, οικονομία, πολιτική, εξωτερικές σχέσεις, όπως αποτυπώνονται στο βιβλίο από τον συγγραφέα, θα αναλυθούν ξεχωριστά από τους τέσσερεις πανεπιστημιακούς. Θα ακολουθήσει συζήτηση.

Αφίσσα

 

Βόλος 10/1/2018

Την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018 θα πραγματοποιηθεί ομιλία στο πλαίσιο του σεμιναριακού μαθήματος των μεταπτυχιακών προγραμμάτων «Νέα Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία και Ανάπτυξη» και «Επενδύσεις και Περιφερειακή Ανάπτυξη». Ομιλητής θα είναι ο κος Βασίλης Χρυσός συνιδρυτής της εταιρείας Ex Machina, με θέμα «Ex Machina IoT: οι προκλήσεις της αλλαγής ως ευκαιρία μάθησης».

Δελτίο Τύπου

 

Βόλος 10/1/2018

Τα Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών του ΤΜΧΠΠΑ έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν στην διάλεξη του κ. Martin Boisen Vice chairman of The International Place Branding Association, Lecturer in Human Geography & Planning at the University of Groningen με θέμα: Strategic Place Brand Management for Cities and their Regions την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018, ώρα 18:00 στην αίθουσα Α2 του ΤΜΧΠΠΑ

Δελτίο Τύπου

 

Λάρισα 21/12/2017

Η Πνευμονολογική Κλινική του ΠΓΝ Λάρισας, του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας διοργανώνει ομιλία με θέμα: «Από το Μεσοαστρικό Χώρο στην Υγεία του Ανθρώπου στο Διάστημα», την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 14:00 πμ, στην αίθουσα της Πνευμονολογικής Κλινικής (1ος Όροφος, ΄Γ πτέρυγα).

Ομιλητής: Δρ. Θωμάς Γ. Μπίσμπας, Αστροφυσικός, Ph.D. Πανεπιστήμιο Φλόριντα ΗΠΑ, Ινστιτούτο Μαξ Πλανκ, Μόναχο Γερμανίας

Συντονιστής της εκδήλωσης θα είναι ο Καθηγητής κ. ΚΙ Γουργουλιάνης.

 

Βόλος 20/12/2017

Την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017 θα πραγματοποιηθεί ομιλία στο πλαίσιο του σεμιναριακού μαθήματος των μεταπτυχιακών προγραμμάτων «Νέα Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία και Ανάπτυξη» και «Επενδύσεις και Περιφερειακή Ανάπτυξη». Ομιλήτρια θα είναι η κα Βανέσσα Κίου συνεργάτης της νομικής εταιρείας Dimitriou & Associates, P.C. από το Σαν Φανσίσκο, με θέμα  «Η διαχείριση της άυλης περιουσίας από τη νομική οπτική».

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Α1, στο κτίριο του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών (28ης Οκτωβρίου 78), ώρα 7.00 μμ. ακριβώς και είναι ανοικτή στο κοινό.

Το πρόγραμμα των σεμιναρίων καλύπτει τα θέματα "Διαχείριση της αλλαγής" και "Επενδύσεις και Ανάπτυξη". Σκοπός είναι η ανάπτυξη προβληματισμού σε θέματα διαχείρισης αλλαγής σε διάφορα επίπεδα: νοοτροπίας, ανάπτυξης ηγετικών ικανοτήτων και εμπειρίας, αναδιοργάνωσης, αλλαγής στρατηγικής (p
ivot), αλλαγής του ανταγωνιστικού τοπίου, μετασχηματισμού του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, αλλαγής των ρόλων των φορέων κ.ο.κ., ενώ παράλληλα καλύπτει τα αντικείμενα των επενδύσεων και της ανάπτυξης και επιδιώκει τη σύμπλεξη του αναπτυξιακού σχεδιασμού με τη γνώση της προσέλκυσης και της αξιοποίησης των επενδύσεων.

Το πρόγραμμα των σεμιναρίων διοργανώνεται από τα Τμήματα Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης, Οικονομικών Επιστημών και Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Δελτίο Τύπου

 

Βόλος 20/12/2017

Τετάρτη
20/12/2017
Στηρίξτε την Κιβωτό του Κόσμου Κάνοντας τις Χριστουγεννιάτικες Αγορές σας από το Βιβλιοπωλείο των Πανεπιστημιακών Εκδόσεων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Την Τετάρτη 20/12/2017, από τις 9:00 π.μ. έως τις 9:00 μ.μ., το βιβλιοπωλείο των Πανεπιστημιακών Εκδόσεων Θεσσαλίας (Ιάσονος 145) διαθέτει όλα τα είδη σε ειδικές χριστουγεννιάτικες τιμές, σας προσφέρει μελομακάρονα και χαρίζει στην ‘’Κιβωτό του Κόσμου’’ τα κέρδη της ημέρας.

Δελτίο Τύπου
Πρόσκληση

 

Βόλος 19/12/2017

Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία-Παράρτημα Ν. Μαγνησίας, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών-επιμορφωτικών της δράσεων και με αφορμή τον εορτασμό «100 Χρόνια ΕΜΕ - 2018 Έτος Μαθηματικών» πραγματοποιεί, την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017, εκδήλωση με ομιλητή τον εξέχοντα Έλληνα Επιστήμονα και Καθηγητή του Μ.Ι.Τ. Κωνσταντίνο Δασκαλάκη. Η εκδήλωση θα γίνει σε συνδιοργάνωση με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, στο Αμφιθέατρο «Γιάννης Κορδάτος» (Κτήριο Παπαστράτου- Αργοναυτών & Φιλελλήνων), στις 7.30 μ.μ. Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Επίσης, την Τετάρτη 20η Δεκεμβρίου 2017, σε συνδιοργάνωση με τη Β/θμια Εκπαίδευση Μαγνησίας, στις 11.00 π.μ., ο κ. Δασκαλάκης θα συνομιλήσει με μαθητές Γυμνασίων - Λυκείων του Νομού μας και φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στην ίδια αίθουσα (Αμφιθέατρο «Γιάννης Κορδάτος»). Η είσοδος θα επιτρέπεται μόνον με δελτία προτεραιότητας. Παρακαλούμε τους διευθυντές/διδάσκοντες των σχολείων αλλά και τους φοιτητές να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στο eme-mag.gr.

Δελτίο Τύπου
Αφίσσα