English Home
Εκδηλώσεις Πανεπιστημίου Θεσσαλίας


Δράση «Ερευνώ – Δημιουργώ – Καινοτομώ

O Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Κεντρικής Ελλάδος, μέλος του Enterprise Europe Network- Hellas, και το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ, συντονιστής του Enterprise Europe Network – Hellas και Εθνικό Σημείο Επαφής για το HORIZON 2020,  σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας διοργανώνουν εκδήλωση ενημέρωσης με θέμα: «Δράση «Ερευνώ – Δημιουργώ – Καινοτομώ»
Δομή και περιεχόμενο, κανόνες συμμετοχής, οδηγίες για μία επιτυχημένη πρόταση»
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 06 Μαΐου, στην Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του συγκροτήματος Τσαλαπάτα, στο Βόλο, τη Δευτέρα  6/5/2019 στις 18.30

Δελτίο Τύπου
Πρόσκληση

 

Το Ψηφιακό Μουσείο της Ελληνικής Μετανάστευσης στον Καναδά

Διάλεξη της Αλεξάνδρας Σιώτου με θέμα «Το Ψηφιακό Μουσείο της Ελληνικής Μετανάστευσης στον Καναδά: η ποιητική, οι πολιτικές και οι σιωπές του εκθέτειν»
08/05/2019 και ώρα 18:30, αιθ. Πολυμέσων
H Αλεξάνδρα Σιώτου είναι μεταδιδακτορική υπότροφος στο Πανεπιστήμιο του McGill του Καναδά.

Περίληψη
Τι  μπορεί να αναγνωριστεί δημόσια ως μεταναστευτική ιστορία και ποιος/ποια νομιμοποιείται να την αφηγηθεί; Ποιες πτυχές αυτής αναδεικνύονται και ποιες αποσιωπούνται; Πώς ένας/μια επιμελητής/τρια μετατρέπει προφορικές μαρτυρίες μεταναστευτικών υποκειμένων σε μουσειακά εκθέματα; Και πώς εντάσσονται οι σιωπές και όσα αυτές εμφατικά επικοινωνούν σε "προθήκες"; Και τελικά πώς γράφει ένας/μια ανθρωπολόγος ένα εθνογραφικό κείμενο χωρίς κείμενο; Με αφομή το Ψηφιακό μουσείο Ελληνικής Μετανάστευσης στον Καναδά θα συζητήσουμε σε σχέση με τις πολιτικές της αναπαράστασης, τους περιορισμούς και τις δυνατότητες που προσφέρουν οι ψηφιακές τεχνολογίες στη μουσειακή έκθεση προφορικών μαρτυριών και τις προκλήσεις της εφαρμοσμένης ανθρωπολογίας.

Δελτίο Τύπου

 

Τελετή αναγόρευσης των Δ. Φατούρου και Ι. Πεπονή σε Επίτιμους Διδάκτορες του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Καθηγητής Ζήσης Μαμούρης και η Πρόεδρος του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής, Καθηγήτρια Βασιλεία Τροβά, διοργανώνουν την τελετή Αναγόρευσης του Ομότιμου Καθηγητή Δημητρίου Φατούρου και του Καθηγητή Ιωάννη Πεπονή σε Επίτιμους Διδάκτορες του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής.
Η τελετή θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 8 Μαΐου και ώρα 19.30 στο Αμφιθέατρο του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης Πολυτεχνική Σχολή, Πεδίον Άρεως, στο Βόλο.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
Α΄ΜΕΡΟΣ
- Τελετή Αναγόρευσης του Ομότιμου καθηγητή Δημητρίου Φατούρου σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής.
- Προσφώνηση του Ομότιμου Καθηγητή Δημητρίου Φατούρου από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Καθηγητή Ζήση Μαμούρη.
- «Έπαινος» προς τον Ομότιμο Καθηγητή Δημήτριο Φατούρο από τον Καθηγητή Ζήση Κοτιώνη.
- Ανάγνωση της Εισήγησης, του Ψηφίσματος και της Αναγόρευσης από την Πρόεδρο του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Καθηγήτρια Βασιλεία Τροβά.
- Επίδοση του Ψηφίσματος, του Διπλώματος και του Διασήμου του Τμήματος από την Πρόεδρο του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Καθηγήτρια Βασιλεία Τροβά.
- Ομιλία του τιμώμενου με θέμα:  «Ίχνος Αρχιτεκτονικής»

Β΄ ΜΕΡΟΣ
- Τελετή Αναγόρευσης του καθηγητή Ιωάννη Πεπονή σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής.
- Προσφώνηση του Καθηγητή Ιωάννη Πεπονή από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Καθηγητή Ζήση Μαμούρη.
- «Έπαινος» προς τον Καθηγητή Ιωάννη Πεπονή από την Καθηγήτρια Βασιλεία Τροβά.
- Ανάγνωση της Εισήγησης, του Ψηφίσματος και της Αναγόρευσης από την Πρόεδρο του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Καθηγήτρια Βασιλεία Τροβά.
- Επίδοση του Ψηφίσματος, του Διπλώματος και του Διασήμου του Τμήματος από την Πρόεδρο του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Καθηγήτρια Βασιλεία Τροβά.
- Ομιλία του τιμώμενου με θέμα: «Αρχιτεκτονική και Παιδεία του Χώρου»

Πέρας της Τελετής

Δελτίο Τύπου
Πρόσκληση

 

Mιχάλης Τσάκος: Δευτερεύοντες Μεταβολίτες ως Βιολογικοί Ανιχνευτές στη Χημική Βιολογία και Ανακάλυψη Φαρμάκων

Την Τετάρτη 8 Μάϊου 2019, και ώρα 12:00, στην Αίθουσα «Κωνσταντίνος Σέκερης» (Βιόπολις, Λάρισα) θα πραγματοποιηθεί διάλεξη του Mιχάλη Τσάκου, H.F.R.I. Post-doctoral Fellow,
Department of Chemistry,  National and Kapodistrian University of  Athens, Greece  με θέμα: «Δευτερεύοντες Μεταβολίτες ως Βιολογικοί Ανιχνευτές στη Χημική Βιολογία
και Ανακάλυψη Φαρμάκων» (Secondary metabolites as biological probes in chemical biology and drug discovery)

Πρόσκληση

 

Προβληματοκεντρική Μάθηση σε Θετικές Επιστήμες

Tο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (ΤΗΜΜΥ) συνδιοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Προβληματοκεντρική Μάθηση σε Θετικές Επιστήμες». Η εκδήλωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Π.Ε.Κ.Ε.Σ Θεσσαλίας σε συνεργασία με το Σ.Ε.Ε. Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνο Παναγιώτου και την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία, Παράρτημα Μαγνησίας. Η εκδήλωση, που απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, θα πραγματοποιηθεί στις 9 Μαΐου 2019 στο Ξενοδοχείο Ξενία Βόλου, στην οδό Πλαστήρα 1. Θα διαρκέσει από τις 11.00 έως τις 13.30 ενώ η εγγραφή θα ξεκινήσει στις 10.30.

Δελτίο Τύπου
Αφίσσα

 

SynArt: Όταν η Τέχνη Συναντά τη Φυματίωση

Η ομάδα iGEMThessaly, διοργανώνει εκδήλωση με θέμα: «Όταν η Τέχνη Συναντά τη Φυματίωση» που θα πραγματοποιηθεί στο Θεσσαλικό Θέατρο, στο Μύλο του Παππά, την Πέμπτη 9 Μαΐου στις 20:00.
Η iGEM Thessaly 2019, είναι η πρώτη διεπιστημονική ομάδα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που συστάθηκε και λειτουργεί με στόχο τη συμμετοχή της στον Διεθνή Διαγωνισμό Συνθετικής Βιολογίας iGEM, ο οποίος θα λάβει χώρα τον Οκτώβριο στη Βοστώνη της Αμερικής. Όραμά μας είναι η δημιουργία ενός τεστ για την έγκαιρη διάγνωση της φυματίωσης, με εφαρμογή στις δομές υποδοχής προσφύγων της χώρας αποσκοπώντας στην ελάφρυνση της ανθρωπιστικής κρίσης.
Θέλοντας να συνδυάσουμε τη Συνθετική Βιολογία με την τέχνη δημιουργήσαμε το «SynArt by iGEM Thessaly» και σε αυτά τα πλαίσια, διοργανώνουμε μια εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για τη φυματίωση υπό το πρίσμα της τέχνης. Η εκδήλωση αυτή θα περιλαμβάνει ομιλία της κυρίας Γερογιάννη, Επιμελήτριας Α’ Πνευμονολογικής Κλινικής ΠΓΝΛ Π.Θ., παρουσίαση της ερευνητικής μας πρότασης, καθώς και προβολή του ντοκιμαντέρ «Πνοή ζωής» με θέμα το πρώτο ορεινό σανατόριο της Ελλάδος. Την εκδήλωση θα πλαισιώσει μουσικά με σαξόφωνο ο Θοδωρής Ρεπανάς.
Η εκδήλωση αυτή γίνεται σε συνεργασία με την Πνευμονολογική Κλινική του ΠΓΝΛ και το Θεσσαλικό Θέατρο.

Δελτίο Τύπου
Αφίσσα

 

Υγεία και Ασφάλεια στους Χώρους Εργασίας και Άσκησης

Το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σε συνεργασία με το Ελληνικό Ινστιτούτο για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία διοργανώνει Ημερίδα με θέμα: Υγεία και Ασφάλεια στους Χώρους Εργασίας και Άσκησης την Πέμπτη 9 Μάϊου 2019 και ώρα 18:00 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του πνευματικού κέντρου του Δήμου Τρικκαίων.

Πρόγραμμα
Πρόσκληση

 

Εκδήλωση για τα 30 Χρόνια Λειτουργίας του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Ο Πρόεδρος του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Καθηγητής Απόστολος Μαγουλιώτης, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Π.Τ.Π.Ε.  Π.Θ. Επίκουρος Καθηγητής Κωνσταντίνος Μάγος, τα μέλη του Διδακτικού Προσωπικού και  του Προσωπικού της Γραμματείας και οι φοιτητές/τριες του Π.Τ.Π.Ε., σε συνεργασία με εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ορμώμενοι από την επιθυμία επικοινωνίας με τους/τις παλαιότερους/ες και νεότερους/ες αποφοίτους/ες του Τμήματος, οργανώνουν  εορταστική εκδήλωση για τα τριάντα χρόνια λειτουργίας του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Θα χαρούμε πολύ, να παρευρεθείτε στην παραπάνω εορταστική εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί, με ελεύθερη είσοδο, το Σάββατο 11 Μαΐου 2019, στις 11.00 π.μ., στο  κτήριο Παπαστράτου του Παραλιακού Συγκροτήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στον Βόλο.

Πρόγραμμα Εκδήλωσης

• Μουσικοχορευτικό δρώμενο από τη διδάσκουσα του Π.Τ.Π.Ε. κα Ελένη Τσομπανάκη, με τους/τις φοιτητές/τριές της και από την ΕΕΠ του Π.Θ.  κα Μαρία Θωΐδου με τα Μουσικά Σύνολα του Π.Θ.
• Τραγούδια και δρώμενα από τα παιδιά του 10ου Νηπιαγωγείου Ν. Ιωνίας με τη Νηπιαγωγό κα. Καραδήμου Ελένη και του 2ου Νηπιαγωγείου Αρτέμιδος-Κάτω Λεχωνίων με τις Νηπιαγωγούς: κα Παπαϊωάννου Ελευθερία και κα Τσορμπατζόγλου  Θεοδοσία
• Χαιρετισμοί από καθηγητές/τριες, απόφοιτους/τες και φοιτητές/τριες του Π.Τ.Π.Ε.
• Χαιρετισμός και παρουσίαση του επετειακού τόμου για τα 30 χρόνια λειτουργίας του Π.Τ.Π.Ε. του Π.Θ., από τον Πρόεδρο του Π.Τ.Π.Ε. καθηγητή κ. Απόστολο Μαγουλιώτη.
• «Παρελθόν, Παρόν και Μέλλον του Π.Τ.Π.Ε. μέσα από τις αντιλήψεις των αποφοίτων», παρουσίαση ερευνητικών ευρημάτων, από την διδάκτορα κα Δέσποινα Στύλα και τον κ. ΕΔΙΠ Δημήτριο Μαντζάρη.
• «Δράσεις εξωστρέφειας του Π.Τ.Π.Ε.», από τον Αναπληρωτή Πρόεδρο του Π.Τ.Π.Ε. επίκουρο καθηγητή κ. Κων/νο Μάγο.
• «Σκέψεις για το Μέλλον του Τμήματος», από τις  καθηγήτριες κα Βασιλεία Χρηστίδου και κα Φάννυ Μπονώτη.
• Συζήτηση με τη συμμετοχή αποφοίτων του Π.Τ.Π.Ε και του κοινού.
• Μικρή μουσική συναυλία από τον αναπληρωτή καθηγητή κ. Παναγιώτη Κανελλόπουλο και  φοιτήτριες.
Κλείσιμο της εκδήλωσης με διανομή του επετειακού τόμου και λειτουργία μπουφέ στο χώρο της Θόλου.

Δελτίο Τύπου
Πρόσκληση
Πρόγραμμα
Αφίσσα

 

Σχεδιάζουμε Μαζί την Πολιτική για την Κάνναβη

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και το Γραφείο Στρατηγικού Σχεδιασμού της Γενικής Γραμματείας του Πρωθυπουργού διοργανώνουν την πρώτη εκδήλωση για τη στρατηγική στον τομέα της φαρμακευτικής και βιομηχανικής κάνναβης στην Ελλάδα, που θα πραγματοποιηθεί στη Λάρισα, στο αμφιθέατρο της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο κτίριο Κατσίγρα, την Κυριακή 12 Μαΐου 2019. To 1st FORUM Φαρμακευτικής & Βιομηχανικής Κάνναβης στην Ελλάδα τελεί υπό την επιστημονική αιγίδα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Δελτίο Τύπου
Λογότυπο

 


Σελίδα 1 από 171