English Home
Εκδηλώσεις Πανεπιστημίου Θεσσαλίας


Ο Τροχός και η Εκ Νέου Ανακάλυψή του στην Επιχειρηματικότητα

Την Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019 θα πραγματοποιηθεί ομιλία στο πλαίσιο του σεμιναριακού μαθήματος του μεταπτυχιακού προγράμματος «Νέα Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία και Ανάπτυξη». Ομιλητής θα είναι ο κ. Βηλαράς Χριστόδουλος από την MΩLY the mythic antidote, με θέμα «O TPOXOΣ KAI H EK NEOY ANAKAΛYΨH TOY ΣTHN EΠIXEIPHMATIKOTHTA». Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Β20 (2ος όροφος),  στο κτίριο του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών (28ης Οκτωβρίου 78), ώρα 19:00 ακριβώς και είναι ανοικτή στο κοινό.
Σκοπός είναι η ανάπτυξη προβληματισμού σε θέματα διαχείρισης αλλαγής σε διάφορα επίπεδα: νοοτροπίας, ανάπτυξης ηγετικών ικανοτήτων και εμπειρίας, αναδιοργάνωσης, αλλαγής στρατηγικής (pivot), αλλαγής του ανταγωνιστικού τοπίου, μετασχηματισμού του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, αλλαγής των ρόλων των φορέων κ.ο.κ. Το πρόγραμμα των σεμιναρίων διοργανώνεται από τα Τμήματα Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης, Οικονομικών Επιστημών και Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Δελτίο Τύπου

 

Η θρησκεία στην αρχαία Ελλάδα και την Μικρά Ασία. Οπτικές του 19ου αιώνα

· Διάλεξη του Μιχάλη Κονάρη με θέμα «Η θρησκεία στην αρχαία Ελλάδα και την Μικρά Ασία με τα μάτια του 19ου αιώνα»
· 27/02/2019 και ώρα 18:00
· αιθ. Πολυμέσων
Ο Μιχάλης Κονάρης είναι ερευνητής του Σουηδικού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου και υπότροφος του Κέντρου Έρευνας για τις Ανθρωπιστικές Επιστήμες.

Περίληψη
Η ανακοίνωση διερευνά την πολυδιάστατη αντιδιαστολή της θρησκείας της αρχαίας Ελλάδας και της Φρυγίας στην ιστοριογραφία του 19ου αιώνα, δίνοντας έμφαση στις αντιλήψεις της εποχής που την διέπουν περί διαχρονικών διαφορών μεταξύ του Δυτικού και του Ανατολικού πολιτισμού καθώς και στην επίδρασή τους στην θεώρηση του Χριστιανισμού ως ανατολικής θρησκείας.

Δελτίο Τύπου
Αφίσσα

 

Ορθολογική Καλλιέργεια: Ανάγκη για το Περιβάλλον και τα Παιδιά μας

Η Σχολή Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας συμμετέχει δυναμικά στην 12η Πανελλήνια Έκθεση για τη Γεωργία & την Κτηνοτροφία AgroThessaly με στελέχωση περιπτέρου και διοργάνωση Επιστημονικής Ημερίδας με τίτλο:
«Ορθολογική Καλλιέργεια: Ανάγκη για το Περιβάλλον και τα Παιδιά μας»

ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ AGROTHESSALY 2019
ΛΑΡΙΣΑ, ΣΚΕΠΑΣΤΗ ΑΓΟΡΑ ΝΕΑΠΟΛΗΣ

ΠΕΜΠΤΗ 28-02-2019

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
16:30-16:35 Χαιρετισμοί
16:35-16:55 «Διαχείριση αρδευτικού νερού για οικολογική αναβάθμιση και ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα στη Θεσσαλία» Δημήτριος Καλφούντζος, Καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
16:55-17:15 «Αειφορική Χρήση Εδαφοβελτιωτικών: Πλεονεκτήματα και Μειονεκτήματα» Βασίλειος Αντωνιάδης, Αναπληρωτής Καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
17:15-17:35 «Ολοκληρωμένη διαχείριση ζιζανίων σε φυτά μεγάλης καλλιέργειας και δενδρώδεις καλλιέργειες» Ανέστης Καρκάνης, Επίκουρος Καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
17:35-17:55 «Σύγχρονες προσεγγίσεις στην αντιμετώπιση των εντόμων» Νικόλαος Παπαδόπουλος (Καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας)- Χρήστος Αθανασίου (Καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας)
17:55-18:15 Συζήτηση-Συμπεράσματα

Η 12η Πανελλήνια Έκθεση για τη Γεωργία & την Κτηνοτροφία Agrothessaly αποτελεί τη μεγαλύτερη περιφερειακή έκθεση του κλάδου, θα λάβει μέρος από τις 28 Φεβρουαρίου έως τις 3 Μαρτίου 2019 στους χώρους της Σκεπαστής Αγοράς Νεάπολης Λάρισας και αποτελεί μία στρατηγική συνεργασία της ΔΕΘ-Helexpo και του Δήμου Λαρισαίων (https://agrothessaly.helexpo.gr/)

Δελτίο Τύπου

 

Να Tιμάς τον Bασιλιά σου

Το Κέντρο Εφαρμοσμένης Ψυχολογικής Έρευνας & Ψυχοπαιδαγωγικής Συμβουλευτικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, το Σάββατο 2 Μαρτίου και ώρα 6μμ στο αμφιθέατρο Σαράτση, θα προβάλει ταινία μικρού μήκους «Να τιμάς τον βασιλιά σου», που αποτελεί την επίσημη συμμετοχή του 3ου ΓΕΛ Βόλου στον 9ο διεθνή μαθητικό διαγωνισμό ταινιών μικρού μήκους.

Το Κέντρο Εφαρμοσμένης Ψυχολογικής Έρευνας & Ψυχοπαιδαγωγικής Συμβουλευτικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, το Σάββατο 2 Μαρτίου και ώρα 6μμ στο αμφιθέατρο Σαράτση, θα προβάλει την ταινία μικρού μήκους «Να τιμάς τον βασιλιά σου», που αποτελεί την επίσημη συμμετοχή του 3ου ΓΕΛ Βόλου στον 9ο διεθνή μαθητικό διαγωνισμό ταινιών μικρού μήκους. Το σενάριο και τη σκηνοθεσία της ταινίας υπογράφει ο μαθητής της Β Λυκείου Γιάννης Λάφης. Ο ήρωας της ιστορίας, ο Άκης, είναι ένας έφηβος που αρχίζει και εκδηλώνει κάποιες ακραίες συμπεριφορές. Παράλληλα όμως και εντελώς αποστασιοποιημένος από αυτές τις πράξεις που δεν τον χαρακτηρίζουν, αναζητάει τον εαυτό του και τις αλήθειες του. Στο πλευρό του, κριτή και βοηθό έχει ένα φίλο του, ενώ γύρω του αναπτύσσουν τους προβληματισμούς τους για τις αλλαγές που υφίσταται, άλλοι συμμαθητές του. Κάπου μεταξύ πραγματικότητας και ονείρου, συνειδητού και ασυνείδητου, βρίσκει την ταυτότητά του μέσα από το αγαπημένο του άθλημα. Το σκάκι. Ο σκακιστικός όρος «πάντα να τιμάς το βασιλιά σου», γίνεται για τον Άκη η αφορμή να σκεφτεί ότι η οξυθυμία, η υπεροψία και ο φθόνος δεν τον αντιπροσωπεύουν. Ο δικός του βασιλιάς είναι η αξιοπρέπειά του και αυτή επιθυμεί να υπερασπιστεί.
Σενάριο – σκηνοθεσία: Γιάννης Λάφης
Πρωταγωνιστούν: Άκης Κουλουριώτης – Μάριος Ορφανός
Συμπρωταγωνιστούν:
Γιάννης Σάρκος, Κώστας Παπαθανασίου, Κώστας Καραδήμας, Ρωμανός Γαβρινιώτης, Ραφαήλ
Καντίκος, Ελένη Κυρτσούδη, Φωτεινή Κουτρούμπα, Γκιλμπέρτα Λάσκου, Βασιλική Χαλάτση, Αλεξία
Βέτσικα, Γρηγόρης Κολοκυθόπουλος
Οπερατερ – Μοντέρ: Λορέντζο Χιούσα
Κινηματογραφιστής: Ζήσης Γούναρης
Βοηθός Σκηνοθέτη: Αστέρης Λαζαρίδης
Για την ταινία θα μιλήσουν οι δημιουργοί της και οι:
Κώστας Ανέστης: Σκηνοθέτης
Χριστίνα Ρούση-Βέργου: Ψυχολόγος, Επιστημονική Συνεργάτις ΚΕΨΕΨΥΣ Παν/μίου Θεσσαλίας  

Δελτίο Τύπου
Αφίσσα

 

Παρουσίαση βιβλίου του κ. Διονύση Σιμόπουλου

Tην Τρίτη 5 Μαρτίου στις 8μ.μ, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας - Αμφιθέατρο Ι. Κορδάτου, θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Διονύση Σιμόπουλου Η Άνοιξη του Σύμπαντος"από τις εκδ. Μεταίχμιο. Ο Διονύσης Σιμόπουλος είναι αστροφυσικός. Μαζί του ο δημοσιογράφος Makis Provatas, o οποίος μέσα από ένα συνεχή διάλογο ερωταπαντήσεων, θα βοηθήσει στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του. Eυκαιρία για όλους μας η παρουσία του συγγραφέα που γνωρίζει άριστα να μαγεύει το κοινό με τις προσεγγίσεις του. Ευκαιρία, λοιπόν, με την επερχόμενη άνοιξη να απολαύσουμε και την "Άνοιξη του Σύμπαντος".

Δελτίο Τύπου
Αφίσσα

 

Παρουσίαση των Ερευνητικών Αποτελεσμάτων Μεταδιδακτορικών Υποτρόφων στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας με Δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Τετάρτη, 6 Μαρτίου 2019 και ώρα 13:00, στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Συγκροτήματος Τσαλαπάτα

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Καθηγητής Ζήσης Μαμούρης
σας προσκαλεί στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί με την παρουσία εκπροσώπων του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος
την Τετάρτη, 6 Μαρτίου 2019 και ώρα 13:00,
στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Συγκροτήματος Τσαλαπάτα, επί των οδών Γιαννιτσών και Λαχανά, στο Βόλο.
Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν τα ερευνητικά αποτελέσματα των υποτρόφων
μετά το πρώτο έτος υλοποίησης του προγράμματος μεταδιδακτορικών υποτροφιών στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
με Δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
12.45 -13.00 Υποδοχή
13.00-13.15 Χαιρετισμός Πρύτανη Π.Θ. Καθηγητή Ζήση Μαμούρη
13.15 -15.00 Παρουσίαση ερευνητικών προτάσεων
15.00-15.30 Συζήτηση - Λήξη εκδήλωσης

 

Το Έργο του Τομέα Αρχαιολογίας κατά το 2018

6 Μαρτίου, 6.30 μμ, αμφιθέατρο Σαράτση

Αφίσσα
Πρόγραμμα

 

"Στο Σώμα της" του Σκηνοθέτη Ζαχαρία Μαυροειδή

Την Τετάρτη 6 Μαρτίου, ώρα 19:00, θα προβληθεί η ταινία του Ζαχαρία Μαυροειδή "Στο Σώμα της" στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Αχίλλειον. Η ταινία θα προβληθεί στα πλαίσια των μαθημάτων “Εισαγωγή στην Αρχιτεκτονική ΙΙ" του Τμήματος Αρχιτεκτόνων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και θα ακολουθήσει συζήτηση με τον σκηνοθέτη.

Κάθε χρόνο, στις 31 Ιουλίου, οι «δεκαπεντάρηδες» επιστρέφουν στα κελιά της ανενεργής Μονής της Κοίμησης, στο νότιο άκρο της Θηρασιάς. Για δύο βδομάδες προσεύχονται υπέρ αναπαύσεως των νεκρών και υπέρ υγείας των ζωντανών. Τον υπόλοιπο χρόνο αναπολούν το παρελθόν αγναντεύοντας την κοσμοπολίτικη Σαντορίνη στην άλλη μεριά του ηφαιστείου.

H εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π - ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Δήμου Βόλου

Δελτίο Τύπου
Αφίσσα

 

Δρ Κρίτων Καλαντίδης: Ακολουθώντας τα Μονοπάτια της RNA Σίγησης

Την Τετάρτη 6/3/2019 και ώρα 14:00, στο τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας θα πραγματοποιηθεί ομιλία του Δρ Κρίτων Καλαντίδη που διοργανώνει η OMIC-Engine. Το θέμα της ομιλίας έχει τίτλο «Ακολουθώντας τα Μονοπάτια της RNA Σίγησης».

Σας προσκαλούμε στην ομιλία του Δρ Κρίτων Καλαντίδη που διοργανώνει η OMIC-Engine, την Τετάρτη 6/3/2019 και ώρα 14:00, στο τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας.

Θέμα
«Ακολουθώντας τα Μονοπάτια της RNA σίγησης»

Πρόσκληση

 


Σελίδα 1 από 166