English Home
Προσεχείς Εκδηλώσεις Π.Θ.

Αρχείο Εκδηλώσεων Πανεπιστημίου ΘεσσαλίαςΘάνος Κυρίτσης: Άνδρας 52 Ετών με Δύσπνοια Κοπώσεως

Στην αίθουσα της Πνευμονολογικής Κλινικής (1ος όροφος Γ΄ πτέρυγα) στις 21.01.2019 και ώρα 15:30 θα πραγματοποιηθεί συζήτηση περιστατικού (Άνδρας 52 ετών με δύσπνοια κοπώσεως). Τη συζήτηση θα παρουσιάσει o ειδικευόμενος της Πνευμονολογικής Κλινικής κ. Θάνος Κυρίτσης. Σχολιάζει ο Αναπληρωτής Καθηγητής Καρδιολογίας κ. Ιωάννης Σκουλαρίγκης. Συντονίζει η Καθηγήτρια Πνευμονολογίας κ. Ζωή Δανιήλ.

Δελτίο Τύπου

 

2η Πανευρωπαϊκή Ημέρα Περιοχικής Αναισθησίας/2nd ESRA E-Day

Η Αναισθησιολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας φιλοξενεί στη Λάρισα την Επιστημονική Εκδήλωση με θέμα: «2η Πανευρωπαϊκή Ημέρα Περιοχικής Αναισθησίας/2nd ESRA E-Day», που διοργανώνει η European Society of Regional Anaesthesia Hellas (ESRA Hellas). Επαναλαμβάνεται για δεύτερη συνεχή χρονιά μια καινοτόμος διοργάνωση της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Περιοχικής Αναισθησίας και Θεραπείας Πόνου (European Society of Regional Anaesthesia & Pain Therapy – ESRA), σε συνεργασία με τις Εθνικές Εταιρείες Περιοχικής Αναισθησίας και Θεραπείας Πόνου, κατά την οποία περισσότερες από 40 Ευρωπαϊκές πόλεις, σε 20 διαφορετικές Ευρωπαϊκές χώρες, θα λάβουν μέρος την Ίδια Ημέρα, με Κοινό Επιστημονικό Πρόγραμμα και με στόχο τη διαδραστική συνάντηση Eιδικευόμενων και Eιδικευμένων Aναισθησιολόγων και την ανταλλαγή απόψεων σε φλέγοντα θέματα και σύγχρονες Τεχνικές, που αφορούν στην Περιοχική Αναισθησία. Είναι τιμή για τη Λάρισα να έχει επιλεγεί ως μία από τις 40 Ευρωπαϊκές πόλεις που θα φιλοξενήσουν την εκδήλωση η οποία θα διεξαχθεί τo Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2019 ταυτόχρονα στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα και τη Λευκωσία.

Δελτίο Τύπου
Αφίσσα

 

Detroit: από την Υποβάθμιση στην Αστική Αναγέννηση. Ο Ρόλος της Συμμέτοχης των Πολιτών και των Περιβαλλοντικών Δράσεων

Τα Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών του ΤΜΧΠΠΑ διοργανώνουν διάλεξη του κ. Κώστα Σερράο Καθηγητή της Σχολής Αρχιτεκτόνων του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου με θέμα: Detroit: από την Υποβάθμιση στην Αστική Αναγέννηση. Ο Ρόλος της Συμμέτοχης των Πολιτών και των Περιβαλλοντικών Δράσεων την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019, ώρα 18:00 στην αίθουσα Β14  του ΤΜΧΠΠΑ στο Πεδίον Άρεως.

Δελτίο Τύπου

 

8η  Ουρολογική Συνάντηση Κεντρικής Ελλάδας

Στις 1-3 Φεβρουαρίου πραγματοποιείται στην Λάρισα, στο Ξενοδοχείο Larissa Imperial, η 8η  Ουρολογική Συνάντηση Κεντρικής Ελλάδας που διοργανώνεται από την Ουρολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και το Ερευνητικό Κέντρο Παθήσεων του Ουροποιογεννητικού (Ε.Κ.Π.Ο.)

Η θεματολογία του συνεδρίου θα αφορά νεότερες εξελίξεις σε επίκαιρα θέματα της Ουρολογίας.
Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας (ΕΟΕ).
Θα διαρκέσει τρείς ημέρες ξεκινώντας την Παρασκευή 01 Φεβρουαρίου στις 17:00 μ.μ. στο Larissa Imperial. Θα συμμετέχουν διακεκριμένοι ομιλητές καθιστώντας τη Λάρισα επίκεντρο των εξελίξεων στην Ουρολογία.

Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής είναι ο Καθηγητής Ουρολογίας κ. Βασίλειος Τζώρτζης, Δ/ντής Ουρολογικής Κλινικής.  
Γραμματεία Κλινικής : κα Ειρήνη Τσόκα (2413502811)
Γραμματεία Συνεδρίου: Voyager (2310250401)

Δελτίο Τύπου

 

Λαρισαίοι Ασθενείς του Ιπποκράτη

Tην Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 18:30, στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα: «Λαρισαίοι Ασθενείς του Ιπποκράτη». Η εκδήλωση διοργανώνεται  από το Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, το Σύλλογο «Ο Ιπποκράτης στη Λάρισα», την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Ιατρικό Σύλλογο Λάρισας.

Πρόγραμμα (Όψη 1, Όψη 2)
Αφίσσα

 

Η Πνευμονολογική Κλινική Φιλοξενεί την Φωτεινή Βελεσιώτου και το Μουσικό Σχολείο

Ετήσια Εορταστική Εκδήλωση με την Ευκαιρία της Βασιλόπιτας της Πνευμονολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Την Πέμπτη 10 Ιανουαρίου στις 7μμ στο κεντρικό αμφιθέατρο του Τμήματος Ιατρικής «Ιπποκράτης» στο Μεζούρλο, η Πνευμονολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σε συνεργασία με τα Μεταπτυχιακά Προγράμματα «Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας» και «Άσκηση, Εργοσπιρομετρία και Αποκατάσταση» και το Μουσικό Γυμνάσιο και Λύκειο Λάρισας οργανώνουν εκδήλωση σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα Συζήτηση όλων με θέμα: «Όταν η Ιατρική συναντά τη μουσική»

• Συντονίζουν οι καθηγητές Πνευμονολογίας κ. ΚΙ Γουργουλιάνης, κα Ζωή Δανιήλ και ο κ. Σωτήρης Αναγνωστόπουλος Διευθυντής του Μουσικού Σχολείου.
• Μουσικό Πρόγραμμα με την Big Band  του Μουσικού Σχολειού Λάρισας. Λειτουργεί από το  έτος 2004 υπό την διεύθυνση του καθηγητή Νίκου Βασιλάκη  με σκοπό τη διδασκαλία και την εφαρμογή στην πράξη  της πολυφωνίας και αρμονίας από ένα σύνολο μουσικών οργάνων, τη σύμπραξη των μαθητών διαφόρων ηλικιών ως μια ομάδα, την ερμηνεία  την εκτέλεση και τον αυτοσχεδιασμό στη μουσική. Η Big Band θα ερμηνεύσει ρεπερτόριο ελλήνων και ξένων συνθετών από την έντεχνη,  τζαζ, ποπ  και σύγχρονη μουσική σκηνή γεμάτο χρώματα και συγκινήσεις.
• Μουσικό Πρόγραμμα με την Φωτεινή Βελεσιώτου με την συμμετοχή των Σωτήρη Μπαλλά (τραγούδι-κιθάρα), και Γιώργο Καραμφίλλη (Μπουζούκι), και Θοδωρή Ρεπανά (Σαξόφωνο) Η Φωτεινή Βελεσιώτου, είναι ερμηνεύτρια που εργάστηκε για πολλές δεκαετίες ως δασκάλα Δημοτικών Σχολείων.

Ο Σωτήρης Μπαλλάς γεννήθηκε στα Τρίκαλα και σπούδασε στη Θεσσαλονίκη Δασολογία.
Ο Γιώργος Καραμφίλλης είναι εκπαιδευτικός στο Μουσικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.
Ο Θοδωρής Ρεπανάς είναι φοιτητής Ιατρικής.

Η εκδήλωση θα είναι ανοικτή για ολόκληρη την πανεπιστημιακή κοινότητα.

Δελτίο Τύπου

Αναβολή εκδήλωσης στο Τμήμα Ιατρικής του Π.Θ.
Λόγω της κακοκαιρίας και της αναστολής μαθημάτων στα σχολεία της Λάρισας και στο Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, η προγραμματισμένη για σήμερα Πέμπτη 10/01/2019, εκδήλωση με την Φωτεινή Βελεσιώτου και το Μουσικό Σχολείο Λάρισας αναβάλλεται.