English Home
Προσεχείς Εκδηλώσεις Π.Θ.

Αρχείο Εκδηλώσεων Πανεπιστημίου ΘεσσαλίαςΒόλος 27/4/2017

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος PATHWAYS, διοργανώνει στις 27 Απριλίου, ημέρα Πέμπτη και ώρα 16.00-18.00, στον Πολυχώρο Τσαλαπάτα του Βόλου, Διεθνές Σεμινάριο/Ομάδα Εργασίας με κεντρικό θέμα την (επαν)ένταξη των ατόμων με χρόνιες παθήσεις και προβλήματα ψυχικής υγείας στην αγορά εργασίας και την ανάδειξη στρατηγικών και πολιτικών για το ζήτημα αυτό σε εθνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο. Το Διεθνές Συνέδριο/Ομάδα Εργασίας διοργανώνει η επιστημονική υπεύθυνη της ελληνικής ομάδας και καθηγήτρια Ειδικής Αγωγής- Εκπαιδευτικής Ένταξης, κ. Βλάχου Αναστασία. Στόχος της ομάδας εργασίας είναι ο εντοπισμός και η συζήτηση των προβλημάτων και των εμποδίων που τα άτομα με χρόνιες παθήσεις αντιμετωπίζουν κατά τη διαδικασία (επαν)ένταξής τους στην αγορά εργασίας, αλλά και η διατύπωση προτάσεων για την ανάπτυξη στρατηγικών που θα συμβάλλουν στη δημιουργία ενταξιακών περιβαλλόντων εργασίας. Στην ομάδα εργασίας θα συμμετέχουν εκπρόσωποι από 10 χώρες της Ευρώπης, εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, του Παγκόσμιου Οργανισμού Εργασίας, αλλά και εκπρόσωποι εθνικών, τοπικών και περιφερειακών φορέων της Ελλάδας. Το πρόγραμμα PATHWAYS (PArticipation To Healthy Workplaces And inclusive Strategies in the Work Sector) είναι ένα τριετές ερευνητικό πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που συμβάλλει στην «Ανάπτυξη καινοτόμων προσεγγίσεων για την προώθηση της επαγγελματικής ένταξης και επανένταξης των ατόμων με χρόνιες παθήσεις και τη βελτίωση της απασχόλησης τους». Το αυξανόμενο ποσοστό ατόμων με χρόνιες παθήσεις και προβλήματα ψυχικής υγείας, καθώς και η παρούσα οικονομική κρίση, εντείνουν τα προβλήματα που σχετίζονται με την επαγγελματική (επαν)ένταξη των ατόμων αυτών και απαιτούν την ανάληψη δράσεων σε εθνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο, αναφορικά με καινοτόμες στρατηγικές, για την ενίσχυση της συμμετοχής τους σε μια περισσότερο ενταξιακή αγορά εργασίας

Δελτίο Τύπου
Πρόγραμμα

 

Βόλος 7/5/2017

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Καθηγητής Γεώργιος Κ. Πετράκος και ο Πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Βόλου κ. Μαρσέλ Σολομών συνδιοργανώνουν τελετή απονομής υποτροφιών σε φοιτητές - φοιτήτριες του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 7 Μαΐου 2017 στις 7.00 το απόγευμα, στο Αμφιθέατρο «Γιάννης Κορδάτος» του Παραλιακού Συγκροτήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στον Βόλο. Οι υποτροφίες είναι ευγενική χορηγία της οικογένειας του αείμνηστου δωρητή της Ισραηλιτικής Κοινότητας Βόλου, Ζαχαρία Σακκή. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, μαθητές της Α’ τάξης του 3ου Γυμνασίου Βόλου θα παρουσιάσουν θεατρικό δρώμενο βασισμένο στο έργο του Αλ. Παπαδιαμάντη «Δασκαλομάννα», με τίτλο: «Στο σχολείο του Χθες» Υπεύθυνη Φιλόλογος: Σοφία Κανταράκη
Παίζουν οι μαθητές: Σαββίδη Κορίνα, Σκιαθίτης Μάρκος, Σπανόπουλος Αντώνιος, Σπανός Γεώργιος, Σταθάκη Αικατερίνη, Στασινού Στεφανία, Τσέκας Νικόλαος, Τσιούκα Μαριέττα, Χατζηιωάννου Πολυξένη, Χρηστάκης Κωνσταντίνος, Χρήστου Ναταλία. Θα ακολουθήσει ένα σύντομο πρόγραμμα με τραγούδια σε διάφορες γλώσσες, με θέμα: «Αγάπη και Αλληλεγγύη» Μαριάντζελα Χατζησταματίου, υψίφωνος Νεκταρία Παπαδημητρίου, πιάνο.

Δελτίο Τύπου
Πρόσκληση

 

Βόλος 25/4/2017

«Ερευνώ – Δημιουργώ – Καινοτομώ», Τρίτη 25-04-17, Domotel Xenia, Βόλος
Η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης και Εφαρμογής Δράσεων στους τομείς Έρευνας, Τεχνολογικής Ανάπτυξης και Καινοτομίας (ΕΥΔΕ ΕΤΑΚ) και η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας, θα πραγματοποιήσουν Ενημερωτική Εκδήλωση, για την Ενιαία Δράση Κρατικών Ενισχύσεων «ΕΡΕΥΝΩ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ – ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ», που προκηρύχθηκε στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΣΠΑ 2014 -2020).

Περισσότερες Πληροφορίες

 

Βόλος 28/4/2017

Tην Παρασκευή 28 Απριλίου 2017 και ώρα 15:00-18:00, στην αίθουσα Α2 του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας θα πραγματοποιηθεί διάλεξη του κ. Α. Γκίκα, Δρ Οικονομολόγου, Υπεύθυνου Έρευνας του Πανεπιστημίου Birmingham με τίτλο "Πολιτιστική Κληρονομιά και Επιχειρηματικότητα: Νέες Μορφές Καινοτομίας και Ανάπτυξης"
Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του Διατμηματικού Προγράμματος Σπουδών 'Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Τουρισμού και Πολιτισμού' και συγκεκριμένα του μαθήματος 'Διαχείριση Πολιτισμικής Κληρονομιάς και Τοπίου'.

 

Βόλος 20-23/4/2017

Εκ μέρους της Πνευμονολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και της Εταιρείας Αναπνευστικών Διαταραχών και Βαρειάς Νόσου οι Ημέρες Πνευμονολογίας 2017 θα γίνουν το Τριήμερο του Θωμά 20-23 Απριλίου 2017 στο ξενοδοχείο Ξενία στο Βόλο. Συζητώντας με αρκετούς συναδέλφους εκφράσθηκε η ανάγκη ένταξης στο πρόγραμμα, σεμιναρίων κλινικών δεξιοτήτων και περισσότερων συνεδριάσεων συζήτησης περιστατικών. Σε αυτή την κατεύθυνση προετοιμάσαμε 3 κλινικά φροντιστήρια με αντικείμενα το κάπνισμα, την εργοσπιρομετρία και τα διάμεσα νοσήματα που θα γίνουν την Πέμπτη 20 Απριλίου 2017, στη Λάρισα στις εγκαταστάσεις της Κλινικής μας. Η διάρκεια κάθε φροντιστηρίου είναι 6 ώρες. Θα περιλαμβάνει δύο ώρες παρουσίασης πραγματικών περιστατικών και ακολούθως συμμετοχή στο εξωτερικό ιατρείο ή το εργαστήριο. Απευθύνονται σε λιγότερα από 10 άτομα το καθένα, μετά από δήλωση. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Το πρόγραμμα του συνεδρίου θα συνεχισθεί την ίδια ημέρα και τις υπόλοιπες ημέρες στο Ξενοδοχείο Ξενία στο Βόλο. Την Παρασκευή & το Σάββατο το πρωί είναι προγραμματισμένες δύο δημοφιλείς συνεδριάσεις που περιλαμβάνουν κλινικά περιστατικά από την κλινική μας και άλλες πνευμονολογικές κλινικές της χώρας. Διακεκριμένοι Έλληνες πνευμονολόγοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα δώσουν σημαντικές διαλέξεις στα αντικείμενα που δραστηριοποιούνται. Το συνέδριο θα ολοκληρωθεί το μεσημέρι της Κυριακής, με μια συζήτηση επαγγελματικού προσανατολισμού με Έλληνες πνευμονολόγους, που εργάζονται στο εξωτερικό ή επέλεξαν να επιστρέψουν στη χώρα μας. Μια έκθεση ζωγραφικής της καθηγήτριας Δώρας Ορφανίδου θα βρίσκεται όλες τις ημέρες στο χώρο του Συνεδρίου, ενώ όλοι οι σύνεδροι θα πάρουν ένα λεύκωμα αφιερωμένο στον αείμνηστο Καθηγητή Αντώνη Ποντικάκη, που συνέβαλε στην εξέλιξη της Φυματιολογίας στην Σύγχρονη Πνευμονολογία.

Πρόγραμμα, Αφίσσα

 

Βόλος 4-11/5/2017

Ο IAAS (Διεθνής Οργανισμός Φοιτητών Γεωπονίας και Συναφών Επιστημών) ιδρύθηκε το 1957 στην Τύνιδα, από οκτώ χώρες, και είναι ο πλέον σημαντικότερος φοιτητικός οργανισμός σ’ αυτόν τον τομέα. Στον IAAS συμμετέχουν πάνω από 50 χώρες παγκοσμίως. Στόχος του IAAS είναι η προώθηση της ανταλλαγής ιδεών, εμπειριών, πολιτισμού και γνώσης μεταξύ των φοιτητών στον τομέα της Γεωπονίας και των συναφών επιστημών. Στην Ελλάδα, ο IAAS εκπροσωπείται από την επιτροπή IAAS GREECE, σε συνεργασία με την Γεωπονική Σχολή του ΑΠΘ και τη Γεωπονική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Ο IAAS έχει την ιδιότητα της ΜΚΟ, συνεπώς η εθνική επιτροπή IAAS GREECE είναι και αυτή μια μη κερδοσκοπική οργάνωση. Σε παγκόσμιο επίπεδο οι δραστηριότητες του IAAS ποικίλλουν, πάντα πάνω σε θέματα που σχετίζονται με τη γεωργία και τα τρόφιμα. Κάθε χώρα μέλος διοργανώνει εκδηλώσεις, όπως επιμορφωτικά σεμινάρια και εβδομάδες ανταλλαγής. Η ανάπτυξη αυτών των δραστηριοτήτων μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε σε τοπικό επίπεδο είτε στη διεθνή κοινότητα του IAAS με χρηματοδότηση από την ίδια την οργανωτική επιτροπή.
Από τις 4 έως τις 11 Μαΐου 2017, στη Σχολή Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (Φυτόκο Βόλου), θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο, με θέμα: ''Αειφορική Γεωργία και Νέες Καλλιεργητικές Πρακτικές'' το οποίο περιλαμβάνει ομιλίες από επιστήμονες καθηγητές στον κλάδο της Γεωπονίας. Οι συμμετέχοντες σ’ αυτή την εκπαιδευτική εβδομάδα θα είναι φοιτητές από τα αντίστοιχα Πανεπιστήμια της Κροατίας, Βελγίου, Γαλλίας, Ελβετίας και Ιταλίας. Επιπλέον, θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις σε θερμοκήπια υδροπονικής καλλιέργειας, φάρμες και διάφορες εταιρείες του κλάδου των τροφίμων και των ποτών. Φυσικά, οι ξένοι φοιτητές δεν θα χάσουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το βουνό των Κενταύρων, το Πήλιο, να επισκεφθούν τοπικούς συνεταιρισμούς και να έρθουν σε επαφή με την κουλτούρα και τον πολιτισμό μας. Στόχος του προγράμματος είναι η γνωριμία των μελών του IAAS Greece με μέλη από επιτροπές του IAAS των υπόλοιπων χωρών, η ανταλλαγή ιδεών και απόψεων για τα προβλήματα της σύγχρονης γεωργίας και επιχειρηματικότητας στις διάφορες χώρες καθώς και η γνωριμία με τοπικές αγορές και προϊόντα της χώρας μας. Επιπλέον, κρίνεται άκρως σημαντική η ανάπτυξη του βασικού project του οργανισμού με θέμα το foodwaste, με την υιοθέτηση συνηθειών καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας που αντιτίθενται στην σπατάλη τροφίμων.

Δελτίο Τύπου
Αφίσσα