English Home
Προσεχείς Εκδηλώσεις Π.Θ.

Αρχείο Εκδηλώσεων Πανεπιστημίου ΘεσσαλίαςΑθήνα 27/4/2018

Στο πλαίσιο των μαθημάτων Γαλλικής Γλώσσας για Ακαδημαϊκούς Σκοπούς, που πραγματοποιεί η κ. Ντιάνα Κάκαρη, ΕΕΠ Γαλλικής του Κέντρου Ξένων Γλωσσών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, θα διοργανωθεί την Παρασκευή 27.4.18 εκπαιδευτική επίσκεψη στην Ελληνογαλλική Σχολή Ευγένιος Ντελακρουά ( https://lfh.edu.gr/ και  https://lfh.edu.gr/el).
Η συγκεκριμένη επίσκεψη συνιστά μία από τις δράσεις που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του προγράμματος Τeachers 4 Europe και θα συμμετέχουν φοιτητές και φοιτήτριες των Παιδαγωγικών Τμημάτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Η δράση στοχεύει στη συνειδητοποίηση της σπουδαιότητας του ρόλου που διαδραματίζει η γνώση της γαλλικής γλώσσας, τόσο στη διαμόρφωση του προφίλ του σύγχρονου ευρωπαίου εκπαιδευτικού (κινητικότητα εκπαιδευτικών, συνεργασία εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, συνεχής επιμόρφωση), όσο και στην προώθηση της Ευρωπαϊκής διάστασης της Εκπαίδευσης.


Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης οι φοιτητές και οι φοιτήτριες

· θα συζητήσουν στα γαλλικά με τον κ. Guy Rossignol, διευθυντή του γαλλόφωνου Δημοτικού Σχολείου, θέματα που αφορούν στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση,

· θα παρακολουθήσουν τα μαθήματα του νηπιαγωγείου ή του δημοτικού που προορίζονται για τους μαθητές που είναι γαλλόφωνοι ή διδάσκονται τη γαλλική ως μητρική γλώσσα,

· θα θέσουν στα γαλλικά τα ερωτήματα που έχουν επεξεργαστεί κατά τη διάρκεια του εαρινού εξαμήνου στις Γαλλίδες ή στους Γάλλους παιδαγωγούς (νηπιαγωγούς, δασκάλους, ειδικούς παιδαγωγούς).


Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης αναμένεται οι φοιτητές και οι φοιτήτριες:

· να αποκτήσουν σαφέστερη εικόνα του γαλλικού εκπαιδευτικού συστήματος,

· να είναι σε θέση να συγκρίνουν το γαλλικό με το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα,

· να έχουν εξοικειωθεί με τη μεθοδολογία της εκπαιδευτικής έρευνας (σχάρες παρατήρησης, πραγματοποίηση συνεντεύξεων),

· να καλλιεργήσουν την ευρωπαϊκή ταυτότητα και

· να διαμορφώσουν ευρωπαϊκή συνείδηση μέσω της επίγνωσης των κοινών αξιών ανάμεσα στη Γαλλία και στην Ελλάδα και της συνειδητοποίησης των κοινών στόχων/προβλημάτων στον εκπαιδευτικό τομέα.

Δελτίο Τύπου
Αφίσσα

 

Βόλος 3/5/2018

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας σε συνεργασία με το Ίδρυμα Fulbright, την Ολλανδική Πρεσβεία, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, τη Γερμανική Υπηρεσία Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών (DAAD), το Βρετανικό Συμβούλιο και το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο, διοργανώνουν ενημερωτική ημερίδα για τις μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό
και τις δυνατότητες χρηματοδότησής τους μέσω προγραμμάτων υποτροφιών.
Η εκδήλωση θα διεξαχθεί την Πέμπτη 3 Μαΐου 2018 και ώρα 12:00 – 15:30, στην αίθουσα Β1 του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στο 2ο όροφο του Κτιρίου "Ματσάγγου", 28ης Οκτωβρίου 78, στο Βόλο.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

12:00 – 12:10 Χαιρετισμοί

12:10 – 12:40 Μεταπτυχιακές Σπουδές στις Η.Π.Α. και Υποτροφίες Ιδρύματος Fulbright
Νικόλαος Τουρίδης
Εκπαιδευτικός Σύμβουλος & Υπεύθυνος Αμερικανικού Προγράμματος Ιδρύματος Fulbright

12:40 – 13:10 Μεταπτυχιακές σπουδές και υποτροφίες στη Γαλλία
Patricia Savary
Υπεύθυνη του Γραφείου Campus France, Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος

13:10 – 13:40 Μεταπτυχιακές σπουδές στην Ολλανδία
Μάρθα Τριανταφύλλου
Μορφωτική Ακόλουθος, Ολλανδική Πρεσβεία

13:40 – 14:10 Μεταπτυχιακές Σπουδές στην Γερμανία και Υποτροφίες DAAD
Φρύνη Μπαγλατζή
Ακαδημαϊκή Σύμβουλος DAAD, Ενημερωτικό Κέντρο Αθηνών

14:10 – 14:40 Μεταπτυχιακές σπουδές στη Μ. Βρετανία
Κωστής Γεωργίου
Υπεύθυνος Εκπαίδευσης, Βρετανικό Συμβούλιο

14:40 – 15:10 Μεταπτυχιακές σπουδές στην Ιταλία
Giuseppina Fili
Υπεύθυνη για σπουδές στην Ιταλία, Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο

Ερωτήσεις & Απαντήσεις
15:30 Τέλος Ημερίδας

Δελτίο Τύπου

 

Βόλος 27/4/2018

Στις 26 Απριλίου 2018,  στο Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης, (Φραγκούδη 11 & ΑλεξάνδρουΠάντου, ΤΚ: 101 63 Καλλιθέα), θα πραγματοποιηθεί Ημερίδα  με θέμα: "Ο ρόλος του OWASP στη προστασία κρίσιμων πληροφορικών συστημάτων".   Στην Ημερίδα θα συμμετέχει με ομιλία του ο Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Πληροφορικής με Εφαρμογές στην Βιοιατρική, Αθανάσιος Καρακούντας. Η ομιλία του Επ. Καθηγητή θα έχει θέμα: "Οι κυβερνοεπιθέσεις σε IoT συσκευές και οι ευπάθειές τους σε υλισμικό και λογισμικό" Ο Επ. Καθηγητής Αθανάσιος Καρακούντας συμμετέχει στην Ημερίδα ύστερα από πρόσκληση, ως ερευνητής/ μέλος Δ.Ε.Π. του Π.Θ.

Περισσότερες πληροφορίες

Δελτίο Τύπου

 

Αθήνα 26/4/2018

Για τρίτη συνεχόμενη φορά η δημιουργική ομάδα A2rTEST, η οποία απαρτίζεται από φοιτητές του Π.Θ., θα συμμετέχει στο Athens Science Festival 2018, στις 26-29 Απριλίου 2018, το οποίο θα λάβει χώρα στην Τεχνόπολη, του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι . Την αμέσως επόμενη εβδομάδα, 4-6 Μαΐου θα βρείτε την ίδια ομάδα στο Patras Science Festival 2018, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, και η ομάδα θα συμμετέχει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Η δημιουργική ομάδα A2rTEST αποτελείται από ένα σημαντικό πλήθος δημιουργών διαφόρων ηλικιών (14 - 45 ετών), επιστημονικού υπόβαθρου και προέλευσης. Όλα τα μέλη της ομάδας μοιράζονται ένα κοινό όραμα και ένα εσωτερικό κίνητρο για να αναπτύξουν συσκευές οι οποίες θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τους συνανθρώπους μας. Η ομάδα έχει την έδρα της στη Σχολή Θετικών Επιστημών (έδρα Λαμία) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Ελάτε να μάθετε πώς να γίνετε και εσείς εφευρέτης, να δείτε δημιουργίες των μελών της ομάδας και να διασκεδάσετε με την τεχνολογία. Γνωρίστε τους Audi-o-Mentia και πως βοηθούν ανθρώπους με άνοια, ανακαλύψτε μια νέα συσκευή παρακολούθησης ορών από την MariaK, μάθετε πώς μπορεί να ανιχνευθεί μια κρίση πανικού, και ενημερωθείτε για νέες τεχνικές ανίχνευσης επιθέσεων σε έξυπνες ιατρικές συσκευές.
Περισσότερες πληροφορίες στα
http://www.athens-science-festival.gr και
http://www.patras-science-festival.gr

Δελτίο Τύπου

 

Λαμία 11-13/5/2018

Το 1ο Central Hackathon θα πραγματοποιηθεί στη Λαμία, 11-13 Μαΐου 2018. Το Central Hackathon είναι ένας τριήμερος διαγωνισμός επιχειρηματικότητας και καινοτομίας. Αντικείμενο του διαγωνισμού είναι η ανάπτυξη πιλοτικών εφαρμογών και υπηρεσιών (apps & web solutions) για τη δημόσια διοίκηση και τις έξυπνες Περιφέρειες.

Το Central Hackathon είναι μια πρωτοβουλία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην κατεύθυνση επίτευξης της βιώσιμης ανάπτυξης.

Η δημιουργία νέων ψηφιακών πεδίων και υπηρεσιών, είναι ικανή να ενισχύσει την εξυπηρέτηση των λειτουργιών των Περιφερειών και των Δήμων μέσα από δομές διαχείρισης διαδραστικού χαρακτήρα, την ανάπτυξη νέων μορφών επιχειρηματικότητας και την χρήση του μοντέλου της αποκεντρωμένης διοίκησης.

Οι ενδιαφερόμενες ομάδες θα μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους ηλεκτρονικά μέχρι και τις 30 Απριλίου.

Ήδη ομάδες από τα Τμήματα Πληροφορικής και Πληροφορικής με Εφαρμογές στη Βιοϊατρική έχουν δηλώσει συμμετοχή. Εσύ δεν συμμετέχεις;

Περισσότερες πληροφορίες στο http://centralhackathon.gr/

Athanasios (Thanos) Kakarountas
Assistant Professor, University of Thessaly
A: Papasiopoulou 2-4, Galaneika, Lamia, GR-35131
T: +30 22310 66723
F: +30 22310 66939
E: kakarountas@uth.gr , kakarountas@ieee.org
W: http://dib.uth.gr/?q=en/dep-personal/107

Δελτίο Τύπου

 

Βόλος 25/4/2018

Την Τετάρτη 25 Απριλίου 2018 και ώρα 18:00-21:00 ο Ομότιμος Καθηγητής Klaus R. Kunzmann, που είναι και ένας από τους ιδρυτές του AESOP, θα πραγματοποιήσει διάλεξη με τίτλο 'The Smart City Challenge' στην Αίθουσα Α2 του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης.

 

Λάρισα 27/4/2018

Την Παρασκευή  27 Μαρτίου 2018 και ώρα 10:00 στην αίθουσα “Konstantinos Sekeris” Lecture Room, θα πραγματοποιηθεί διάλεξη  του Αναπληρωτή καθηγητή του Τμήματος  Γεωπονικών Επιστημών, Βιοτεχνολογίας & Επιστήμης Τροφίμων του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, Γιώργου Μαγγανάρη. Η διάλεξη θα έχει τίτλο: «Πρόσφατες τάσεις όσον αφορά τις πτυχές του συνδρόμου ωρίμανσης των φρούτων και την ανάπτυξη καινοτόμων τεχνολογιών μετά τη συγκομιδή» (Recent trends on aspects of fruit ripening syndrome and deployment of innovative postharvest technologies)

Βιογραφικό
Ο Γιώργος Μαγγανάρης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Γεωπονικών Επιστημών, Βιοτεχνολογίας & Επιστήμης Τροφίμων του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου. Έχει πτυχίο Γεωπονικών Επιστημών από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Πραγματοποίησε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο ίδιο ίδρυμα, από όπου και απέκτησε το μεταπτυχιακό και διδακτορικό του δίπλωμα. Συμμετείχε σε ανταγωνιστικά ερευνητικά προγράμματα και ταυτόχρονα εργάστηκε με συμβάσεις έργου ως εργαστηριακός/επιστημονικός συνεργάτης για διδασκαλία μαθημάτων στο Τμήμα Φυτικής Παραγωγής του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και στο Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Γεωργικών Προϊόντων του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας. Ως μεταδιδακτορικός ερευνητής εργάστηκε σε πρόγραμμα του Πανεπιστημίου του Davis (Καλιφόρνια, ΗΠΑ) και στη Γεωπονική Σχολή του Πανεπιστημίου

Δελτίο Τύπου

 

Αθήνα 26/4/2018

Τα τελευταία χρόνια προωθείται στην εκπαίδευση η σύζευξη των Τεχνών με τις Επιστήμες και τις Τεχνολογίες με στόχο τη συμμετοχή των παιδιών στα αντικείμενα αυτά, τη δημιουργικότητα, την επινόηση ιδεών και τη γεφύρωση του χάσματος μεταξύ αντικειμένων. Η σύζευξη αυτή εκφράζεται μέσα από τον όροSTEAM, ο οποίος προέκυψε από την προσθήκη των Τεχνών (Arts) στους τομείς STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics). Στην παρούσα Στρογγυλή Τράπεζα θα παρουσιαστούν έρευνες, εργαστήρια και έργα τέχνης και τεχνολογίας και θα ακολουθήσει συζήτηση σχετικά με τα οφέλη τις νέες δυνατότητες που προσφέρουν οι πρακτικές STEAM.

Δελτίο Τύπου

Φωτογραφικό Υλικό:
Φωτό 1, Φωτό 2, Φωτό 3

 

Λάρισα 25/4/2018

Την Τετάρτη 25 Απριλίου 2018, και ώρα 12:00 στο Τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας θα πραγματοποιηθεί διάλεξη της Chiara Perruchon. Η διάλεξη θα λάβει χώρα στην αίθουσα “Konstantinos Sekeris” Lecture Room, με θέμα:” Genomic, proteomic and transcription analysis reveal the genetic network driving the metabolism of diphenylamine by Pseudomonas putida strain DPA1

 


Σελίδα 1 από 2