English Home
Νέα Πανεπιστημίου Θεσσαλίας


Ο Δρόμος της Ναυτιλίας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα με τίτλο "Ο Δρόμος της Ναυτιλίας", που διοργάνωσε το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, το Σάββατο 16 Μαρτίου 2019, στο αμφιθέατρο "Γιάννης Κορδάτος".

Η ημερίδα, που ξεκίνησε ως πρωτοβουλία δύο προπτυχιακών φοιτητών του Τμήματος ΗΜΜΥ, των κύριων Ιωάννη Χάνδακα και Σωτήρη Μπέσιου, είχε σκοπό να αναδείξει τις προοπτικές της απασχόλησης των μηχανικών στον κλάδο της ποντοπόρας ελληνικής εμπορικής ναυτιλίας, η οποία με 5.000 πλοία έχει τον μεγαλύτερο παγκόσμιο στόλο, απασχολεί περίπου 56.000 εργαζόμενους και υποστηρίζεται από περίπου 600 ναυτιλιακές επιχειρήσεις, με συνολική αξία 105 δις δολλάρια και συνεισφορά στην ελληνική οικονομία περίπου 9,14 δις Ευρώ για το 2017.

Με την ψηφιοποίηση της εμπορικής ναυτιλίας που καθιστά τα ποντοπόρα πλοία σύνθετα πλωτά εργοστάσια υψηλής τεχνολογίας, με νέες απαιτήσεις για την υποστήριξη των λειτουργιών και των πληρωμάτων τους, αλλά και δυνάμει φορείς υπηρεσιών προς τη στεριά, και ιδιαίτερα δυσπρόσιτους νησιωτικούς χώρους, η ημερίδα ανέδειξε και προκλήσεις ευρύτερου ερευνητικού και αναπτυξιακού ενδιαφέροντος σε συναφείς γνωστικές περιοχές, όπως τα Οικονομικά, το Περιβάλλον, η Οικολογία, η Αειφόρος Ανάπτυξη, η Ενέργεια, οι Τεχνολογίες Δικτύων και Τηλεπικοινωνιών και η ευρύτερη Επιστήμη των Υπολογιστών.  Οι προσκεκλημένοι ομιλητές εκπροσώπησαν μερικές από τις κορυφαίες εταιρίες που δραστηριοποιούνται διεθνώς στο χώρο της ναυτιλίας, όπως η PWC, η Wartsila, το Angelicoussis Group, η Metis, η Space Horizon, η Alfa Laval, η EnΘalpy, η Kudzu, η SoldeCom και η Analysis.

Η ημερίδα πλαισιώθηκε από εκτενή και ενδιαφέρουσα έκθεση και επίδειξη οργάνων και εξοπλισμού, που πραγματοποίησε προσκεκλημένη ομάδα καθηγητών του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Βόλου, αποτελούμενη από τους κυρίους Παρίση, Μπαντώλα, Λεφάκη και Παππά. Το πρόγραμμα της ημερίδας παρακολούθησαν συνολικά περισσότεροι από 200 συμμετέχοντες, ανάμεσά τους προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές, καθηγητές, ενδιαφερόμενοι πολίτες και μαθητές. Η διοργάνωση έλαβε εξαιρετικά θετικά σχόλια από τους συμμετέχοντες και τους προσκεκλημένους ομιλητές, τόσο για το ουσιαστικό περιεχόμενό της, όσο και για την πρακτική πραγματοποίησή της, και υποστηρίχθηκε από 10 εθελοντές φοιτητές.

Δελτίο Τύπου

Φωτογραφικό Υλικό
Φωτό 1, Φωτό 2, Φωτό 3, Φωτό 4, Φωτό 5, Φωτό 6,
Φωτό 7, Φωτό 8, Φωτό 9, Φωτό 10, Φωτό 11, Φωτό 12

 

Η Ερευνητική Ομάδα του Καθηγητή Δημήτρη Κουρέτα Υποψήφια για το Βραβείο του Οργανισμού Εθνών για τη Βιώσιμη Διατροφή

Το Εργαστήριο Φυσιολογίας Ζωικών Οργανισμών του Τμήματος Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας είναι υποψήφιο για το βραβείο ,στον διεθνή διαγωνισμό καινοτομίας για τη βιώσιμη γεωργία και διατροφή. Ο διαγωνισμός αυτός διεξάγεται υπό την αιγίδα τόσο του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών για τη διατροφή και τη γεωργία (FAO, Food and Agriculture Organization of the United Nations) όσο και του Ελβετικού Κράτους.

Στον διαγωνισμό αυτό, το Εργαστήριο του κ. Κουρέτα, Καθηγητή Φυσιολογίας Ζωικών Οργανισμών συμμετέχει με μία καινοτόμα συσκευή μέτρησης των αντιοξειδωτικών που έχει αναπτύξει. Η συσκευή είναι φορητή και έχει την ικανότητα να μετρά τα αντιοξειδωτικά στα προϊόντα των αγροτών προσδίδοντας με αυτό τον τρόπο προστιθέμενη αξία σε αυτά. Πρόκειται για μία πολύ εύκολη στη χρήση συσκευή και τα αποτελέσματα παρουσιάζονται με φιλικό προς τον χρήστη τρόπο μέσω μίας εφαρμογής σε ένα tablet.

Τα αντιοξειδωτικά στα τρόφιμα είναι σημαντικά καθώς μέσω τις διατροφής περνούν στον ανθρώπινο οργανισμό και προσφέρουν ευεξία και καλύτερη υγεία, καθώς προλαμβάνουν ή καταστέλλουν την εμφάνιση οξειδωτικού στρες, μία κατάσταση που σχετίζεται με διάφορες ασθένειες όπως ο καρκίνος, ο διαβήτης, η παχυσαρκία, τα καρδιαγγειακά νοσήματα κ.ά.

Ο νικητής του διαγωνισμού θα λάβει χρηματικό έπαθλο 40.000$ και ο καθηγητής του Εργαστηρίου Φυσιολογίας κ. Κουρέτας Δημήτριος αναφέρει: ‘’Έχουμε ήδη σχεδιάσει το επόμενο μοντέλο της συσκευής μας, το οποίο θα μπορεί να προμηθεύεται ο κάθε πολίτης και να μετράει τα αντιοξειδωτικά των προϊόντων που καταναλώνει καθημερινά, μόνος του στο σπίτι. Με τα χρήματα αυτά θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε στην υλοποίηση των δοκιμών που απαιτούνται με τελικό στόχο την έξοδο της συσκευής στις αγορές’’.

Δελτίο Τύπου

 

Τριήμερο Ξενάγησης Μαθητών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Το Τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο πλαίσιο της ανάδειξης του εκπαιδευτικού και ερευνητικού του έργου πραγματοποίησε με επιτυχία στις 6-8/3/2019 τριήμερο υποδοχής σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Ν. Λάρισας  και Ν. Μαγνησίας.
Κατά το τριήμερο, και από τις 9.00 το πρωί μέχρι τις 13.30 μ.μ. περισσότεροι από 700 μαθητές από 14 Λύκεια του Ν. Λάρισας και Μαγνησίας μαζί με τους υπεύθυνους καθηγητές τους ενημερώθηκαν για τις επιστήμες της Βιοχημείας και της Βιοτεχνολογίας και τις επαγγελματικές προοπτικές των αποφοίτων του τμήματος ενώ παράλληλα ξεναγήθηκαν στα ερευνητικά εργαστήρια όπου ενημερώθηκαν για τα ερευνητικά προγράμματα που διεξάγονται σε αυτά.
Επίσης οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε μικρά πειράματα επίδειξης Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας, να εξετάσουν δείγματα σε μικροσκόπια, να φτιάξουν βακτηριακές καλλιέργειες σε τριβλία, να δουν το εντομοτροφείο, να δουν πειράματα απομόνωσης και κρυστάλλωσης πρωτεϊνών, να δουν το θάλαμο ανάπτυξης φυτών, να μάθουν για τον παγκόσμιο διαγωνισμό Συνθετικής Βιολογίας (iGEM) που συμμετέχουν οι προπτυχιακοί φοιτητές του Τμήματος, να συμμετάσχουν σε διαδραστικά παιχνίδια και να ενημερωθούν για τα ερευνητικά προγράμματα του Τμήματος από μέλη ΔΕΠ του Τμήματος, μεταδιδακτορικούς ερευνητές, υποψήφιους διδάκτορες και μεταπτυχιακούς φοιτητές του Τμήματος.
Από την Οργανωτική Επιτροπή: Αν. Καθηγήτρια Κ. Παπαδοπούλου, Επίκ. Καθηγητής Αντώνιος Γιακουντής, Επίκ. Καθηγήτρια Μ. Κοντού, Επίκ. Καθηγήτρια Κ. Λιαδάκη, Επίκ. Καθηγητής Ν. Μπαλατσός, Επίκ. Καθηγήτρια Θ. Σαραφίδου, Λέκτορας Β. Σκαμνάκη και Επίκ. Καθηγήτρια  Α.-Μ. Ψαρρά.

Δελτίο Τύπου

 

Έναρξη Νέου Ευρωπαϊκού Έργου ERASMUS+ στον Τομέα της Ανάπτυξης Δεξιοτήτων των Έξυπνων Πόλεων

Στις 11-12 Φεβρουαρίου 2019, εκπρόσωποι 13 οργανισμών από πέντε χώρες συναντήθηκαν στην Αθήνα για την εναρκτήρια συνάντηση ενός νέου Ευρωπαϊκού ανταγωνιστικού προγράμματος με τίτλο DevOps Competences for Smart Cities ("DevOps Ανάπτυξη Ικανοτήτων για Έξυπνες Πόλεις").

Πρόκειται για ένα τριετές έργο που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ KA2, συνολικού προϋπολογισμού 980.000€, συντονιστής εταίρος του οποίου είναι το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και ο Kαθηγητής Δρ. Παναγιώτης Φιτσιλής (pfitsilis@gmail.com). Το έργο ανήκει στις Τομεακές Συμμαχίες Δεξιοτήτων (Sector Skills Alliances), όπου πανεπιστήμια, πάροχοι υπηρεσιών εκπαίδευσης και κατάρτισης, εταιρείες και εθνικοί οργανισμοί τυποποίησης δημιουργούν ένα δίκτυο, συνεργάζονται για να καθορίσουν και να αναπτύξουν τις δεξιότητες που απαιτούνται σε έναν αναδυόμενο και πολύ δυναμικό τομέα, εν προκειμένω, αυτό των Έξυπνων Πόλεων (Smart Cities). Πόλεων δηλαδή, που χρησιμοποιούν ψηφιακή τεχνολογία για να συνδέσουν, να προστατεύσουν και να βελτιώσουν τη ζωή των πολιτών.

Δελτίο Τύπου

 

Υποδοχή της Ομάδας του Khalifa University του Abu Dhabi από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Καθηγητή Ζήση Μαμούρη

Την Παρασκευή 22/02/2018, και ώρα 9:30 στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΕΛΚΕ Γιαννιτσών & Λαχανά, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η συνάντηση του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Καθηγητή Ζήση Μαμούρη και της Αντιπρύτανη Έρευνας και Δια Βίου Εκπαίδευσης Καθηγήτριας Ιωάννας Λαλιώτου με τους επισκέπτες της ομάδας του Khalifa University του Abu Dhabi. Prof Leontios Hadjileontiadis, Ekaterina Bran (Graduate Studies Office),Sultan Al Breiki (Admission Office). Ο Καθηγητής Λεόντιος Χατζηλεοντιάδης είναι Πρόεδρος του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Khalifa.
Ο Καθηγητής Χατζηλεοντιάδης πραγματοποίησε σύντομη παρουσίαση των προγραμμάτων σπουδών και των υποτροφιών για σπουδές επιπέδου μεταπτυχιακού και διδακτορικού στο Khalifa University, ανέπτυξε τη δυνατότητα προγραμμάτων ανταλλαγής φοιτητών ανάμεσα στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και στο Khalifa University, και τις δυνατότητες πρακτικής άσκησης. Το Khalifa University του Abu Dhabi είναι νέο ενοποιημένο Πανεπιστήμιο Επιστήμης και Τεχνολογίας. Έχει τρεις πανεπιστημιουπόλεις - μια κύρια πανεπιστημιούπολη και δύο δορυφορικές πανεπιστημιουπόλεις στο Sas Al Nakhl and Masdar City. Το Πανεπιστήμιο Επιστήμης και Τεχνολογίας του Khalifa προσφέρει ακαδημαϊκά προγράμματα σε προπτυχιακά, μεταπτυχιακά και διδακτορικά επίπεδα. Για  περισσότερες λεπτομέρειες βλέπετε https://www.ku.ac.ae/.
Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Καθηγητής Ζήσης Μαμούρης στη συζήτηση που αναπτύχθηκε αναφέρθηκε στην  κύρια αποστολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας δηλαδή την προώθηση της επιστημονικής γνώσης μέσω της έρευνας. Το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας είναι γνωστό για τη συμβολή του στην επιστημονική, πολιτιστική και οικονομική ανάπτυξη της τοπικής κοινότητας και της ευρύτερης κοινωνίας. Επίσης διακρίνεται για τις εξαιρετικές ερευνητικές επιδόσεις και τα εξαιρετικά επιστημονικά του επιτεύγματα, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα. Διαθέτει εξαιρετικά εξοπλισμένα Εργαστήρια διαφόρων Τμημάτων και Ερευνητικών Μονάδων με καλά εκπαιδευμένους ερευνητές για να τα υποστηρίξουν. Τα μέλη του διδακτικού και ερευνητικού προσωπικού συμμετέχουν σε ευρωπαϊκά ερευνητικά δίκτυα και σε πολλά καινοτόμα ερευνητικά προγράμματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Καθηγητής Ζήσης Μαμούρης ευχήθηκε προς τους επισκέπτες της ομάδας του Khalifa University του Abu Dhabi παραγωγικά αποτελέσματα από την επίσκεψή τους και από τις πληροφορίες τους στους φοιτητές μας σχετικά με την ανωτέρω παρουσίαση τους. Στις 11:00 η ώρα ακολούθησε συζήτηση με τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στην αίθουσα Α2 του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε στις 12 μ. και ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρουσα τόσο για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας όσο και για το Khalifa University, ανοίγοντας νέες προοπτικές.

Δελτίο Τύπου

Φωτογραφικό Υλικό
Φωτό 1, Φωτό 2, Φωτό 3, Φωτό 4, Φωτό 5

 

Φοιτητικός Διαγωνισμός: «Ξύλινο ή μικτό σκίαστρο (αυτοκινήτων)»

Τα αποτελέσματα του φοιτητικού διαγωνισμού που διεξήχθη το χειμερινό εξάμηνο Α.Ε. 2018-2019, στα πλαίσια συνεργασίας μεταξύ του τ. τμήματος Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου – Επίπλου, της τεχνικής εταιρείας Noisis7Group και της επιχ/σης ξύλου Κων/νος Πασχάλης - Ιωάννης Πασχάλης που εδρεύουν στην Καρδίτσα, ανακοινώνονται με την παρούσα. Ο διαγωνισμός είχε ως θέμα: «Σχεδιασμός ξύλινου ή μικτού σκίαστρου (αυτοκινήτων)».

Διαβάστε περισσότερα

 

Έρευνα του ΤΓΙΥΠ του Π.Θ. για Δελφίνια και Ζωνοδέλφινα στον Κορινθιακό Κόλπο

Τη χορήγηση άδειας έρευνας φωτογράφησης και κινηματογράφησης στο Τμήμα Γεωπονίας, Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για τη μελέτη πληθυσμών των Θαλάσσιων Θηλαστικών στην Ανατολική Μεσόγειο, ενέκρινε με απόφασή του ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Διαχείρισης Δασών, Δημήτρης Γερμανός. Η περιοχή που θα ερευνηθεί αφορά την ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του Κορινθιακού Κόλπου, ενώ η έρευνα άρχισε στις 18 Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθεί σχεδόν έναν χρόνο μετά, στις 31 Οκτωβρίου του 2019. Προβλέπεται να πραγματοποιηθούν τέσσερις επισκέψεις διάρκειας 5-10 ημερών, ανάλογα από τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν στην περιοχή.
Αντικείμενο της μελέτης είναι η οπτική και παθητική ακουστική παρατήρηση με στόχο την εξέταση του μεγέθους των πληθυσμών και τις πιθανές μετακινήσεις τους.
Στόχο της έρευνας αποτελεί η καταγραφή των πληθυσμών των ειδών θαλάσσιων Θηλαστικών: Ζωνοδέλφινο (Stenella coeruleoalba) και κοινό δελφίνι (Delphinus delphis), που κατατάσσονται στην κατηγορία ΙΙ σύμφωνα με τη διεθνή σύμβαση CITES (Convention οn International Trade in Endangered Species οf Wild Fauna and Flora) και στην κατηγορία Least Concern (LC) σύμφωνα με τη IUCN Red 1151 of Threatened Species.
Η παρατήρηση των ειδών συμπεριλαμβάνει οπτική και παθητική ακουστική παρατήρηση με τη μέθοδο των διαδρομών (distance sampling). Οι ερευνητικοί πλόες θα πραγματοποιηθούν με κατάλληλο σκάφος τύπου καταμαράν, εξοπλισμένο με πετρελαιοκίνητη μηχανή, επιτρέποντας μια μέση ταχύτητα κατά τη διάρκεια της παρατήρησης 6 κόμβων. Κατά τη διάρκεια των αποστολών θα συντάσσονται φόρμες καταγραφής των ειδών, της καθημερινής πορείας στη θάλασσα και των συνθηκών που θα επικρατούν.
Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί φωτογράφηση - κινηματογράφηση των προς μελέτη ατόμων.
Τα άτομα που θα αποτελούν την ομάδα έρευνας στο πεδίο είναι:
1. ΕΞΑΔΑΚΤΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, Αναπληρωτής Καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
2. ΓΚΑΦΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, Επίκουρος Καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
3. ΓΙΑΝΤΣΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, Μεταδιδακτορικός ερευνητής
4. ΚΑΒΟΥΡΑΣ ΜΕΝΕΛΑΟΣ, Υποψήφιος Διδάκτορας
5. ΜΑΡΤΣΙΚΑΛΗΣ ΠΕΤΡΟΣ, Υποψήφιος Διδάκτορας
6. ΚΑΡΑΜΗΤΡΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ, Υποψήφιος Διδάκτορας
7. ΚΑΡΑΜΠΕΤΣΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ, Φοιτήτρια
8. ΑΓΓΕΛΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ, Φοιτήτρια
9. ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΥ ΕΛΕΑΝΑ, Φοιτήτρια

Οι εργασίες, όπως επισημαίνεται, θα πρέπει να γίνουν με τρόπο που θα εξασφαλίζεται η    λιγότερο δυνατή όχληση στα είδη της άγριας πανίδας και των ενδιαιτημάτων της. Tο Τμήμα Αλιείας της ΔΑΟΚ Κορινθίας θα παρακολουθεί και θα εποπτεύει τη διαδικασία για την αποφυγή ενδεχόμενης αρνητικής επίπτωσης στα οικοσυστήματα της περιοχής αρμοδιότητάς της.

Δελτίο Τύπου

 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τίμησε την Ολυμπιακή Ομάδα Αστρονομίας – Αστροφυσικής

Την περασμένη Κυριακή, 17η Φεβρουαρίου, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος κάλεσε στο Προεδρικό Μέγαρο των Αθηνών τα Μέλη της Εθνικής Αποστολής που έλαβαν μέρος στην 12η Διεθνή Ολυμπιάδα Αστρονομίας – Αστροφυσικής του Πεκίνου, και σε μια σεμνή τελετή τους μίλησε, τους συγχάρηκε για την επιτυχία τους και τους τίμησε με ιδιαίτερο τρόπο, μαζί με τους γονείς τους και τους καθηγητές-προπονητές τους.
Η φετινή αποστολή είχε εξαιρετική επιτυχία, αφού κατέκτησε 2 χάλκινα μετάλλια και 3 εύφημες μνείες. Δηλ. και οι 5 μαθητές της αποστολής ανέβηκαν στο βάθρο της επιτυχίας. Οι μαθητές που τιμήθηκαν από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας ήταν: Μπανιά Αγγελίνα του 1ου Λυκείου Ναυπάκτου, Πουλτουρτζίδης Ευθύμιος του 1ου Λυκείου Κιλκίς, Γάκης Διονύσιος του Πειραματικού Λυκείου Πατρών και Γιαννίσης – Μανές του Μουσικού Λυκείου Βόλου. Έλειπε για σπουδές στην Αμερική ο Κακογιάννης Χρήστος του Ελληνικού Κολλεγίου Θεσ/νίκης.
Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας τίμησε και τους καθηγητές που δίδαξαν στην Ολυμπιακή Ομάδα ή τα μέλη που συμμετείχαν στην αποστολή του Πεκίνου, που ήταν οι εξής: Ζαχείλας Λουκάς, Αρχηγός της αποστολής, πρόεδρος της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος και Επίκουρος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Παπαθανασίου Χαρά, Β’ Αρχηγός, Αστροφυσικός – Λέκτορας του Πανεπιστημίου του Leiden στην Ολλανδία, Βουρλιώτης Μάνος, παλιός ασημένιος ολυμπιονίκης της Αστρονομίας, και νυν υποψήφιος διδάκτορας του Πανεπ. Αθηνών και ο Ξενάκης Χρίστος, επίτιμος σύμβουλος φυσικών και πρώην αντιπρόεδρος της Εταιρείας
Στην εκδήλωση συμμετείχαν και οι Ολυμπιακές Ομάδες των Μαθηματικών, της Φυσικής, της Χημείας, της Βιολογίας, κ.λπ. Να σημειωθεί ότι η αποστολή μας χάρισε στον κ. Παυλόπουλο ένα αναμνηστικό δώρο, το οποίο του έκανε ξεχωριστή εντύπωση.

Δελτίο Τύπου

Φωτογραφικό Υλικό
Φωτό 1, Φωτό 2

 

41 Φοιτητές από Όλο τον Κόσμο και Πρόσφυγες Μαθητές των Τρικάλων Συμμετείχαν σε Παιχνίδια στο ΤΕΦΑΑ ΠΘ

Το Εργαστήριο Ψυχολογίας της Άσκησης και Ποιότητας Ζωής του ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας πραγματοποιεί με συνέπεια προγράμματα άσκησης προσφύγων τα τελευταία χρόνια. Τα προγράμματα αυτά στοχεύουν στην εκπαίδευση των φοιτητών σε θέματα διαπολιτισμικότητας εστιάζοντας στην προαγωγή της ισότητας στην κοινωνία μέσα από την κοινωνική ενσωμάτωση των προσφύγων και στην καταπολέμηση της ξενοφοβίας και του ρατσισμού με την παροχή ίσων ευκαιριών συμμετοχής σε αθλήματα και φυσικές δραστηριότητες.
Στα πλαίσια  εντατικού προγράμματος μαθημάτων στην Αθλητική Ψυχολογία, ο Καθηγητής του ΤΕΦΑΑ ΠΘ και αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Θεοδωράκης Γ., σε συνεργασία με το μέλος ΕΔΙΠ Φιλίππου Ν., πραγματοποίησαν εκδήλωση με παιχνίδια γνωριμίας και μικτό φιλικό αγώνα ποδοσφαίρου στο ΤΕΦΑΑ ΠΘ  με έδρα τα Τρίκαλα.
Αγόρια και κορίτσια, προσφυγόπουλα, μεταπτυχιακοί φοιτητές και φοιτήτριες συμμετείχαν με ενθουσιασμό στον αγώνα αφού πρώτα γνωρίστηκαν μέσα από παιχνίδι.
Συμμετείχαν μεταπτυχιακοί φοιτητές από πολλές γωνιές του κόσμου: Αργεντινή, Βέλγιο, Βουλγαρία, Βραζιλία-ΗΠΑ, Γαλλία, Γουατεμάλα, Δανία, Ελλάδα, Εσθονία, Ινδία, Ισπανία, Ιταλία, Κύπρος, Λίβανος, Μεξικό, Ολλανδία, Πολωνία, Σαουδική Αραβία, Σερβία, Σιγκαπούρη, Σλοβακία, Σλοβενία, Φιλιππίνες, Φινλανδία και δήλωσαν ενθουσιασμένοι με την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε μια τόσο πολυπολιτισμική συνάντηση.
Για περισσότερες πληροφορίες psylab@pe.uth.gr  ή στο 2431047024

Δελτίο Τύπου

Φωτογραφικό Υλικό
Φωτό 1, Φωτό 2, Φωτό 3, Φωτό 4.

 


Σελίδα 1 από 40