English Home
Γενικές Ανακοινώσεις Π.Θ.

Αρχείο Γενικών ΑνακοινώσεωνΑνακοίνωση Πνευμονολογικής Κλινικής Π.Θ.

 

Η Πνευμονολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και η Εταιρεία Αναπνευστικών Διαταραχών και Βαρειάς Νόσου, με την ευκαιρία της απονομής δύο εξαμηνιαίων υποτροφιών για την υποστήριξη δύο νέων πνευμονολόγων που έκαναν την ειδικότητα τους στην κλινική και συνεχίζουν τις διδακτορικές τους σπουδές, διοργανώνουν εκδήλωση την Παρασκευή 23 Ιουνίου, στις 2.00  μ.μ,  στην αίθουσα της κλινικής (Γ Πτέρυγα, 1ος όροφος), με ομιλητή τον Κώστα Οικονόμου, Αντιπρόεδρο partnerships and distribution στο κανάλι Euronews NBC, με θέμα: «Η επιτυχία έρχεται με αποτυχία, προσπάθεια και βάζοντας γοητεία στη δουλειά σας», σε διαδικτυακή ομιλία.

Θερμές ευχαριστίες εκφράζονται στις Ελληνικές Εταιρείες ΕΛΠΕΝ και PHARMATHEN για την υποστήριξη αυτής της δράσης. Ελπίζουμε ότι θα γίνει θεσμός που θα συμβάλει ουσιαστικά στην αναβάθμιση του επιπέδου του Έλληνα Πνευμονολόγου σε κλινικό και ερευνητικό επίπεδο.

Στόχος είναι αυτές οι υποτροφίες να ανακοινώνονται στο τέλος κάθε ακαδημαϊκής χρονιάς για να δίνεται η δυνατότητα, μετά το καλοκαίρι, απρόσκοπτης  εργασίας των νέων πνευμονολόγων. Αυτές οι πρωτοβουλίες τον καιρό της οικονομικής κρίσης είναι πολύτιμες. Η φαρμακοβιομηχανία αυτά τα δύσκολα χρόνια στηρίζει κλινικές και εργαστήρια δημιουργώντας συνθήκες για επιστημονικές δημοσιεύσεις που θα αυξήσουν την απήχηση της χώρας μας διεθνώς.

 

Η Πολυτεχνική Σχολή του Π.Θ. πενθεί για τον Γιώργο Τριανταφυλλίδη

 

Η Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, πενθεί για το χαμό του αγαπητού συναδέλφου μας Γεώργιου Τριανταφυλλίδη, Καθηγητή του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών. Ο Γεώργιος Τριανταφυλλίδης υπήρξε, από το 1999, από τους πρώτους διδάσκοντες και ιδρυτές του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών.  Υπήρξε ένας εξαίρετος δάσκαλος, ο οποίος υπηρέτησε το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας με επιτυχία από τη θέση του. Ο Γεώργιος Τριανταφυλλίδης θα μείνει στη μνήμη μας ως ένα σύμβολο ακαδημαϊκού ανδρός που ήταν ταγμένος στην υπηρεσία των ιδανικών, στα οποία πίστευε. Η ευγένεια, το ήθος και η αγάπη στους συναδέλφους και φοιτητές του, χαρακτήριζαν το σύνολο της σταδιοδρομίας του.

Σύντομο Βιογραφικό
Ο Γιώργος Π. Τριανταφυλλίδης γεννήθηκε το 1954 στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Αρχιτεκτονική στο τμήμα Αρχιτεκτόνων της Πολυτεχνικής Σχολής Α.Π.Θ. απ' όπου αποφοίτησε το 1980. Για το διάστημα 1981-83 φοίτησε ως μεταπτυχιακός σπουδαστής στην Αρχιτεκτονική Σχολή του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας στο Λος Άντζελες (U.C.L.A.). Το 1983 απέκτησε το Master's of Architecture and Urban Design με καθηγητή τον Charles Moore. Από το 1986 διατηρεί ιδιωτικό γραφείο μελετών δημόσιων και ιδιωτικών έργων. Διατήρησε πολυετή συνεργασία (1987-1995) με τον καθηγητή της Αρχιτεκτονικής του Α.Π.Θ. αρχιτέκτονα Δ. Φατούρο. Συνεργάστηκε επίσης με τον καθηγητή του U.C.S. αρχιτέκτονα Π. Κουλέρμο και τον μουσειογράφο αρχιτέκτονα Mario Bellini για την υλοποίηση της Έκθεσης των Κειμηλίων του Αγίου Όρους. Το έργο του έχει δημοσιευτεί στον ειδικό αρχιτεκτονικό τύπο αλλά και σε έντυπα ευρύτερης κυκλοφορίας και εκθέσεις αρχιτεκτονικού έργου. Το 1991 συμμετείχε στην 5η Biennale Αρχιτεκτονικής της Βενετίας. Από το 1999 είναι διδάσκων στο τμήμα Αρχιτεκτόνων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

 

Προκήρυξη ΠΜΣ "Βιολογία της Αναπαραγωγής"

Προκήρυξη ΠΜΣ "Βιολογία της Αναπαραγωγής"

Προκηρυξη

 

Ερωτηματολόγιο Δράσης COST "Social Networks and Travel Behaviour"

Καλείστε να συμμετάσχετε σε έρευνα που εκπονείται στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Δράσης COST TU1305 Social Networks and Travel Behaviour, με στόχο την κατανόηση της επιρροής των κοινωνικών δικτύων στις επιλογές μετακινήσεων και δραστηριοτήτων των ατόμων ηλικίας μεταξύ 18 και 35 ετών.

Στην έρευνα συμμετέχουν πανεπιστήμια από 20 χώρες της Ευρώπης, μεταξύ των οποίων και το δικό μας.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιλέξουν τον παρακάτω σύνδεσμο ή να ανοίξουν το σχετικό αρχείο (σύνδεσμος και QR).

https://goo.gl/UQ5XWp

Οι συμμετέχοντες μπαίνουν σε κλήρωση για 4 ταξίδια στο Μιλάνο (δαπάνες μετακίνησης και διαμονής) για να συμμετάσχουν στην τελική συνάντηση της Δράσης που θα γίνει τον Φεβρουάριο του 2018. Προϋπόθεση είναι η συμπλήρωση όλων των πεδίων του ερωτηματολογίου και της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην τελευταία σελίδα αυτού. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα της Δράσης και του TTLog μέχρι το τέλος Αυγούστου.

 

Προκήρυξη ΔΠΜΣ "Διαχείριση Έργων, Συγκοινωνιακός και Χωρικός Σχεδιασμός"

Τα Τμήματα Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης και Πολιτικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καλούν τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν υποψηφιότητα για την παρακολούθηση του διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Π.Μ.Σ.) «Διαχείριση Έργων, Συγκοινωνιακός και Χωρικός Σχεδιασμός» για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018.

Προκηρυξη

 

Προκήρυξη ΠΜΣ "Εφαρμογές Μοριακής Βιολογίας - Μοριακή Γενετική - Διαγνωστικοί Δείκτες"

Το Τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν υποψηφιότητα για την παρακολούθηση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) με τίτλο: «Εφαρμογές Μοριακής Βιολογίας–Μοριακή Γενετική, Διαγνωστικοί Δείκτες» για το ακαδημαϊκό έτος 2017-18, που οδηγεί στην απονομή Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης.

Προκηρυξη

 

Ορκωμοσίες Ιουνίου - Ιουλίου 2017

Πρόγραμμα ορκωμοσιών των Σχολών και Τμημάτων του Π.Θ. για τον Ιούνιο - Ιούλιο 2017
- Τελετή απονομής πτυχίων της Σχολής Επιστημών Υγείας
- Τελετή απονομής πτυχίων της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού

 

Ψήφισμα  της Κοσμητείας της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών

 

Η Κοσμητεία της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κατά την 65η/31-05-2017 συνεδρίασή της και έπειτα από διεξοδική συζήτηση κατέληξε ομόφωνα στο ακόλουθο ψήφισμα:

O Αναπληρωτής Καθηγητής και Πρόεδρος του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Πολυμέρης Βόγλης βρέθηκε στο επίκεντρο διαδοχικών δυσφημιστικών και συκοφαντικών επιθέσεων από την εφημερίδα "Πρώτο Θέμα". Ο συνάδελφος είναι ένας έγκριτος ιστορικός, με σημαντικό έργο που χαίρει της αναγνώρισης της επιστημονικής κοινότητας των ιστορικών στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ το ήθος και η προσφορά του είναι γνωστά στους φοιτητές και καθηγητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Διαμαρτυρόμαστε έντονα για τα σκανδαλοθηρικά δημοσιεύματα της εν λόγω εφημερίδας που προσβάλλουν τον κ. Πολυμέρη Βόγλη ως επιστήμονα και πανεπιστημιακό καθηγητή και υπονομεύουν το κύρος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, το οποίο χάρη στο μόχθο όλων των μελών της κοινότητάς του έχει καταξιωθεί σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Ο Κοσμήτορας της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών
Καθηγητής ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΛΕΦΤΑΡΑΣ

Η Πρόεδρος του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης<
Καθηγήτρια  ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΧΡΗΣΤΙΔΟΥ

Ο  Πρόεδρος του Παιδαγωγικού Τμήματος Ειδικής Αγωγής
Καθηγητής  ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΒΑΒΟΥΓΥΙΟΣ

Ο Πρόεδρος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών<
Καθηγητής ΜΙΧΑΗΛ ΖΟΥΜΠΟΥΛΑΚΗΣ

Ο Πρόεδρος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης
Αν. Καθηγητής  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΟΛΙΤΗΣ

 

Προκήρυξη ΠΜΣ "Πολεοδομία - Χωροταξία"

Το Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν υποψηφιότητα για την παρακολούθηση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) «Πολεοδομία - Χωροταξία» για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018.

Προκηρυξη