English Home
Γενικές Ανακοινώσεις Π.Θ.

Αρχείο Γενικών ΑνακοινώσεωνΓνώρισε τη μαγεία της έρευνας


Η Βραδιά του Ερευνητή αποτελεί μέρος του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Ορίζοντας 2020» και διεξάγεται ταυτόχρονα σε 300 πόλεις της Ευρώπης και  σε εννέα ελληνικές πόλεις. Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε συνεργασία με το ΕΚΕΤΑ και με το Δήμο Καρδίτσας -συγκεκριμένα της Αντιδημαρχίας Διοικητικών Υπηρεσιών, ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, Προγραμματισμού και Διαφάνειας,  έχει αναλάβει τη διοργάνωση της εκδήλωσης η οποία για το έτος 2017 θα πραγματοποιηθεί στην Καρδίτσα την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου, στο σχολικό συγκρότημα των 3ου και 13ου δημοτικών σχολείων της πόλης και έχει ως στόχο να ευαισθητοποιήσει και να προσεγγίσει τον απλό άνθρωπο και τον μελλοντικό επιστήμονα στο έργο του ερευνητή ώστε να αναδειχθεί αυτό καθώς και ο ρόλος του στην ζωή, την επιστήμη και την ανάπτυξη.

Διαβάστε περισσότερα...

 

Ανακοίνωση Υποψηφιοτήτων για τη Θέση του Προέδρου και του Αν. Προεδρου στο Τ.Γ.Ι.Υ.Π.

Ανακοίνωση Υποψηφιοτήτων για τη Θέση του Προέδρου και του Αν. Προεδρου στο Τ.Γ.Ι.Υ.Π.

 

Εβδομάδα Ευρωπαϊκής Κινητικότητας 2017

Στις 16 Σεπτεμβρίου 2017, ξεκινάει η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας. Πρόκειται για έναν θεσμό που έχει καθιερωθεί και λειτουργεί ανελλιπώς από το 2002. Στην Εβδομάδα Κινητικότητας, η οποία ολοκληρώνεται στις 22 Σεπτεμβρίου 2017, συμμετέχουν όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θέμα της φετινής διοργάνωσης είναι η μοιρασμένη μετακίνηση (με σύνθημα: SHARING GETS YOU FURTHER). Δίδεται έμφαση στη χρήση των μαζικών μέσων μεταφοράς καθώς και άλλων τρόπων μετακίνησης που επιτυγχάνουν μείωση του οδικού κυκλοφοριακού φόρτου στις πόλεις και περιορισμό των συνεπαγόμενων αρνητικών επιπτώσεων (ρύποι, θόρυβος κλπ.).

Στο πλαίσιο προώθησης θεμάτων βιώσιμης κινητικότητας, καθώς και της μοιρασμένης μετακίνησης στην πόλη του Βόλου, ο Δήμος Βόλου με την αρμόδια Διεύθυνση Βιώσιμης Κινητικότητας, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας με το Εργαστήριο Κυκλοφορίας, Μεταφορών και Διαχείρισης Εφοδιαστικής Αλυσίδας – TTLog και το Σωματείο Κινητικά Αναπήρων Μαγνησίας «Ιππόκαμπος» ανέλαβαν να συνδιοργανώσουν μία σειρά δράσεων διάχυσης πληροφόρησης και αφύπνισης των χρηστών του αστικού οδικού δικτύου. Οι δράσεις κορυφώνονται την «Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο» που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017 & ώρα 10.00 με αφετηρία και σημείο συνάντησης το «Άγαλμα» της κεντρικής παραλίας του Βόλου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, μεταξύ άλλων θα υλοποιηθούν:

  • Μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής
  • Διαγωνισμοί ζωγραφικής
  • Μίνι ποδηλατικός γύρος
  • Συμβολικό «κλείσιμο» κεντρικής οδού της πόλης
  • Πορεία με τα πόδια, με ποδήλατα και αναπηρικά αμαξίδια
  • Διαδρομή με λεωφορείο της Αστικό ΚΤΕΛ

Παράλληλα, θα χορηγηθούν μπαλόνια, αναψυκτικά και σνακ στα μικρά παιδιά.

Την εκδήλωση υποστηρίζουν το Συμβούλιο της Δημοτικής Ενότητας Βόλου, η Αντιδημαρχεία Πολιτισμού & Παιδείας, και η ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ. Στις δράσεις συμμετέχουν η Αστικό ΚΤΕΛ Βόλου Α.Ε., η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας, η Κ.Σ.Ε. Δράση & Ενέργεια – Ποδηλατοδράσεις, ποδηλατικοί & αθλητικοί σύλλογοι της πόλης, σύλλογοι ΑΜΕΑ και λοιποί φορείς.

Σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε και να προσέλθετε μαζικά στην εκδήλωση, να ενημερωθείτε από το επισυναπτόμενο ενημερωτικό φυλλάδιο για τους τρόπους και τα οφέλη της μοιρασμένης μετακίνησης, καθώς και να συμμετάσχετε στην έρευνα ερωτηματολογίου διερεύνησης των προθέσεων που υπάρχουν για την εφαρμογή τους στην πόλη του Βόλου, επισκεπτόμενοι την ιστοσελίδα https://www.surveymonkey.com/r/UTH-TTLog.

Η ενεργή συμμετοχή σας είναι πολύ σημαντική για την επίτευξη των στόχων της βιώσιμης κινητικότητας στην πόλη μας, με στόχο ευκολότερες, ασφαλέστερες και οικονομικότερες μετακινήσεις, μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, διασφάλιση ενεργειακών πόρων και ευρύτερα την προστασία του πλανήτη μας από την κλιματική αλλαγή, συμβάλλοντας στη διασφάλιση ενός υγιούς περιβάλλοντος διαβίωσης και για τις επόμενες γενιές.

Επιστολή
Αφίσσα

 

Προκήρυξη εκλογών Προέδρου και Αναπληρωτή Προέδρου στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών

Προκήρυξη εκλογών Προέδρου και Αναπληρωτή Προέδρου στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών

Προκήρυξη

 

Προκήρυξη εκλογών Προέδρου και Αναπληρωτή Προέδρου στο Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Αγωγής

Προκήρυξη εκλογών Προέδρου και Αναπληρωτή Προέδρου στο Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Αγωγής της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών

Προκήρυξη

 

Προκήρυξη εκλογών Προέδρου και Αναπληρωτή Προέδρου στο Παιδαγωγικό Τμήμα Ειδικής Αγωγής

Προκήρυξη εκλογών Προέδρου και Αναπληρωτή Προέδρου στο Παιδαγωγικό Τμήμα Ειδικής Αγωγής της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών

Προκήρυξη

 

Προκήρυξη εκλογών Προέδρου και Αναπληρωτή Προέδρου στο Τμήμα Ιατρικής

Προκήρυξη εκλογών Προέδρου και Αναπληρωτή Προέδρου στο Τμήμα Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας.

Προκήρυξη

 

Προκήρυξη εκλογών Προέδρου και Αναπληρωτή Προέδρου στο Τμήμα Γεωπονίας Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος

Προκήρυξη εκλογών Προέδρου και Αναπληρωτή Προέδρου στο Τμήμα Γεωπονίας Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών.

Προκήρυξη
Τροποποιητική

 

Μήνυμα Κοσμητείας Πολυτεχνικής Σχολής Π.Θ. για Νέα Κτήρια

Την τελευταία περίοδο, και ενόψει της κατασκευής των νέων κτηρίων των Τμημάτων Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανολόγων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής, υπάρχει αντίδραση από την ομάδα «Τερμίτα», η οποία έχει καταλάβει τα παλιά κτήρια στο οικόπεδο των υπό κατασκευή κτηρίων, από κάποιες πολιτικές ομάδες φοιτητών και πρόσφατα και από συνάδελφο του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών.

Διαβάστε το πλήρες Μήνυμα